Çavuşoğlu, Kavala sorularını ‘hakkında başka davalar var’ diyerek geçiştirdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularına cevap verdi.

Çavuşoğlu, Kavala sorularını ‘hakkında başka davalar var’ diyerek geçiştirdi

Çavuoğlu Kavala’nın tutukluluğunu ‘hakkında başka davalar var’ diyerek geçiştirdi

Çavuşoğlu görüşmelerde kendisine yöneltilen Osman Kavala soruları ile ilgili şunları söyledi:

“Türk mahkemeleri Kavala işi ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararını uygulamıştır ve serbest kalmıştır. Kavala hakkında başka davalar olduğu için Kavala hapisten çıkmamıştır. İnsan Hakları Mahkemesi kararları sadece Türkiye için mi geçerlidir yoksa 47 ülke için mi geçerlidir. Hepsi için geçerlidir. Fransa AİHM kararlarını 10 yıldır uygulamıyor. Hani demokraside en ön planda olan ülkelerden Norveç var ya; 2, Almanya 5 yıldır uygulamıyor. Bu ülkeler AİHM kararlarını uygulamazken neden Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi sadece Türkiye’yi hedef alıyor. Bizim itirazımız bu. Burada çifte standart vardır, bunlar siyasettir.”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın Çavuşoğlu’na, Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan’ın Henri Barkey’le görüştü iddialarını sorması üzerine Bakan Çavuşoğlu, Barkey’le sürekli görüşenin CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan olduğunu, kendisinin Büyükelçisine sorduğunu ve görüşmediklerini öğrendiğini açıkladı. Çavuşoğlu sözlerini ABD’nin kayıtlarında da var diyerek tamamladı.