Çavuşoğlu, aşılamada önceliği 'Turistin görebileceği herkes' olarak duyurdu...

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, turizm konusunda mesaj veren aşılama açıklamasında, “Turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız” dedi.

Çavuşoğlu, aşılamada önceliği 'Turistin görebileceği herkes' olarak duyurdu...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’da mevkidaşı Heiko Maas’la düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’deki koronavirüs aşılama süreciyle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Aşılama sürecine hız verildiğini belirten Çavuşoğlu ‘Halkımızın yüzde 26’sından fazlası aşılandı’ dedi.

Çavuşoğlu, “1 milyon 200 bin almanı ağırladık, bu sene de sürdürmeye çalışıyoruz halkımız güvenliği, turizm için önlemlerimizi aldık aşılama süreci, Almanya da biz de önemli mesafe kaydettik güvenli turizm programına ekler getirdik” ifadelerini kullandı.

YETER Kİ TURİZM…

Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Aşılama konusunda özellikle turizm bölgelerin ağırlık verdiğimiz gibi, tüm turizm çalışanları, otellerde restoranlarda çalışanlar, şoförler, havaalanlarında çalışanlar, tur rehberleri de dahil turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız ki tedbirlerimizi alalım.”

YÜZDE 26 DEDİ AMA HENÜZ AŞILANANLARIN ORANI YÜZDE 11…

Basın mensuplarının sorularına yanıt veren Çavuşoğlu, Türkiye’de vatandaşların yüzde 26’sından fazlasının aşılandığını iddia etti. Ancak Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı bilgilere göre Türkiye’de iki doz birden uygulanarak aşılaması tamamlanan yurttaş sayısı 10 milyon 46 bin. Bu da Türkiye nüfusunun yüzde 11’ine denk geliyor.

Libya’daki duruma ilişkin değerlendirmeler yapan Çavuşoğlu, “İki gün önce ben de Libya’daydım. Libya’da yeni kurulan hükümete destek vermemiz lazım. Ülkede bulunan çok sayıda yabancı ve paralı askerin çekilmesi konusunda hem fikiriz. Libya’ya verilen desteğin geri çekilmesi doğru değil. Yabancı savaşçı ile meşru mevcudiyet karıştırılmamalı” dedi.