Çavuşoğlu: AB ile ilişkilerde daha pozitif atmosfer içindeyiz, yaptırımlardan korkan bir ülke değiliz

Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Heiko Maas ile düzenlediği basın toplantısında "Önümüzdeki süreçte Almanya'yla ikili diyalog mekanizmalarımızı canlandırma konusunda mutabık kaldık" açıklamasında bulundu.

Çavuşoğlu: AB ile ilişkilerde daha pozitif atmosfer içindeyiz, yaptırımlardan korkan bir ülke değiliz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, ”Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinde son zamanlarda pozitif atmosfer var. Özellikle aralık zirvesinden çıkan sonuç tamamen bizi tatmin etmese de olumlu bir sinyal aldığımız için biz de karşılık verdik, olumlu adımlar atmaya başladık.

Tabi bu diyalog önemli, görüşmeler önemli ama somut sonuçların da gelmesi lazım. Vize serbestisi hayata geçebilir. Bu bir sözdür. Aynı şekilde 18 Mart mutabakatının beşinci yılı olacak martta. Bugünkü gelişmelere göre uyarlanması güncellenmesi somut bir adım olabilir. Gümrük birliği anlaşmasının güncellenmesi keza gerçekleşebilir. Terörle mücadele daha somut adımlar atabiliriz.

Önümüzdeki süreçte Almanya’yla ikili diyalog mekanizmalarımızı canlandırma konusunda mutabık kaldık. Avrupa’dan da olumlu adımların gelmesi sayesinde (AB’yle ilişkilerde) daha pozitif atmosfer içindeyiz. Biz yaptırımlardan korkan bir ülke değiliz. Ama AB ile bu negatif gündemle de devam etmek istemiyoruz” açıklamasında bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas ise, “Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin derinleşmesini arzu ediyorum” ifadelerini kullandı. Maas, Rusya’da gözaltına alınan muhalif Navalnıy’ın hemen serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Alman Bakan, Mesut Özil’in Fenerbahçe’ye transferine ilişkin de değerlendirmelerini paylaştı. Mass, “Mesut Özil Alman milli takımı açısından çok büyük başarılara imza attı. Türkiye’de başarılı olmasını arzu ediyorum” ifadelerini kullandı.