Canan Tosun'u darp eden patron, gelen tepkilerin ardından gözaltına alındı

Maden Mühendisi Canan Tosun'u darp eden ve cinsel saldırı ile tehditlerde bulunan patron Fatih Uygun, gelen tepkilerin ardından gözaltına alındı.

Canan Tosun'u darp eden patron, gelen tepkilerin ardından gözaltına alındı

TMMOB Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Maden Mühendisi Canan Tosun’u darp ettikten sonra cinsel saldırıyla tehdit eden Fatih Uygun’un gözaltına alındığını duyurdu.

Balıkesir’e bağlı Marmara Adası’nda bulunan Terzi Mermer’de çalışan Maden Mühendisi Canan Tosun, patronu Fatih Uygun tarafından darp edildi. Üzerine araç sürülen Tosun, cinsel saldırıyla tehdide de maruz kaldı. Tosun’un darp raporu almaya çalıştığı sıralarda serbest bırakılan saldırganın, gelen tepkilerin ardından gözaltına alındığı öğrenildi.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nden yapılan açıklamada, “Meslektaşımız Canan Tosun’un suç duyurusunda bulunduğu Fatih Uygun gözaltına alınmıştır” denildi.

Saldırının ardından açıklama yapan Tosun, patronu tarafından fabrikaya kilitlendiğini ve güçlükle kurtulduğunu belirterek, “Şu an kolum alçıda. Marmara Adası Terzi Mermer’de çalışıyorum. İşveren Fatih Uygun’la önceki gün tartıştık. Sonraki gün beni fabrikada yalnız yakaladı ve bütün kapıları kilitledi. İlk önce yumrukla saldırdı. Sonra yere yatırarak tecavüz etmekle tehdit etti. Ben oradan kaçtım ve O’nun dayısı camları kırıp içeri girdi, beni kurtardı. Beni öldürmek için üzerime arabayı sürdü ve bıçakla kovaladı. Fabrikanın içerisine girdim. işçiler beni O’nun elinden alamadı. Şu an savcılık O’nu serbest bırakmış. Ben burada rapor almaya çalışıyorum” demişti.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Öte yandan Tosun’un fabrikadan çıkmayı başardıktan sonra Uygun’dan kaçmaya çalıştığı güvenlik kameralarına da yansıdı. Tosun’un uzaklaşmaya çalışırken düştüğü görülmüştü.