Çalışma Bakanına göre "ölümlü iş kazaları" azalmış!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu'nun yayımlanmasından bugüne kadar ölümlü iş kazası oranının yüzde 41,3 azaldığını iddia etti.

Çalışma Bakanına göre

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu’nun yayımlanmasından bugüne kadar ölümlü iş kazası oranının yüzde 41,3 azaldığını iddia etti.

Bilgin, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve TİSK Mikrocerrahi Vakfının sponsorluğunda çevrim içi düzenlenen 35. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası programında açıklamalarda bulundu.

Bilgin, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu’nun yayımlanmasından bugüne kadar Türkiye’de iş yeri sayının yüzde 17, çalışan sayısının yüzde 43 arttığını, buna rağmen 100 bin işçide ölümlü iş kazası oranının yüzde 41,3 azaldığını öne sürdü.

Bilgin, ”Ölümlü iş kazası oranımızdaki bu düşüşte, Kanunumuzun yayımlanmasının yanı sıra iş kazası ve meslek hastalıklarının sıkça yaşandığı özellikle inşaat, maden ve tarım sektörlerinde yürütmüş olduğumuz hizmetler, çalışma hayatında yer alan aktörlerle yaptığımız iş birlikleri ve 84 milyon vatandaşımız için güvenlik kültürünün yaygınlaşması amacıyla yapılan tüm faaliyetler etkili olmuştur” ifadelerini kullandı.