Çakıcı 'konum' bildirdi

Kıbrıs'a yerleştiği iddia edilen ülkücü mafya lideri Alaattin Çakıcı'nın Bodrum Yalıkavak'taki bir restorandan fotoğrafı paylaşıldı.

Çakıcı 'konum' bildirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “dava arkadaşım” dediği ülkücü mafya lideri Alaattin Çakıcı, Kıbrıs’a yerleştiği ve kendisine burada bir ofis hazırlandığı iddiası üzerine bir açıklama yapıp “kendisinin şu an özgür bir vatandaş olduğunu ve dünyanın her yerine gidebileceğini” söylemişti.

Alaattin Çakıcı’nın bu açıklamasından 2 gün sonra, nerede olduğuna dair fotoğraf bir ortaya çıktı. Çakıcı’nın eski avukatı Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Twitter hesabından Çakıcı’yla fotoğrafını paylaştı. Başında “Mavi vatan” baskılı şapka olduğu görülen Çakıcı ve oğlu Ali Çakıcı’yla birlikte bir yemek masasında çekilmiş sözkonusu fotoğrafı Mahmutyazıcıoğlu, “Kardeşim Ali Çakıcı ve değerli büyümüz ile Yalıkavak Kahraman Balık Restoranda öğlen yemeği…” ifadeleriyle paylaştı.

Restoranın bulunduğu Yalıkavak, son dönemde aynı isimli marinayla (Yalıkavak Marina) anılıyor. Bilindiği üzere bir başka ülkücü çete lideri Sedat Peker, kendisinin de içinde olduğu devlet-sermaye-medya ilişkilerine ilişkin yaptığı video konuşmalarında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’a yönelik suçlamalarda bulunmuştu. Peker, Ağar’ı “marinaya çökmekle” itham etmişti. Ağar daha sonra ise marinanın yönetiminden alınmıştı.

Ağar’ın geçtiğimiz yıl Korkut Eken ve Engin Alan ile birlikte Çakıcı’nın da bulunduğu dört isimle Yalıkavak’tan verdiği fotoğraf da kamuoyunda uzun süre gündem olmuştu.