Cahit Özkan: Türkiye'nin cunta anlayışıyla karşı karşıya olma olasılığı yüksektir

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, ortak bildiri yayınlayan 103 emekli amiralle ilgili açıklamada bulundu.

Cahit Özkan: Türkiye'nin cunta anlayışıyla karşı karşıya olma olasılığı yüksektir

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, ortak bildiri yayınlayan 103 amiralin ordu için nüfuzları olabileceğini öne sürüp “Cunta heveslilerinin rütbeleri sökülmesi gerekiyorsa sökülmelidir” dedi.

Özkan, Habertürk TV’de yaptığı açıklamada “Eli silah tutan 500 bin personel oluşan Türk Silahlı Kuvvetleri’nde emir komuta görevlilerini yerine getirmiş olan emekli askeri personel tarafından bu tür bildirinin yayınlanıyor olması bizim için en önemli kısım” diyen Özkan, şu ifadeleri kullandı.

“Emekli olsalar bile silahlı kuvvetler içerisindeki rütbe anlamıyla hiyerarşik noktalarını koruyorlar. Hala silahlı kuvvetlerin bütün tesislerinde aynen muvazzaf generallerin görevi neyse o görevleri yerine getiriyorlar. Hala muvazzaf askeri personel içerisinde nüfuz sahibi olan emekli personellerse bunlar Allah muhafaza her an Türkiye’nin geçmişte yaşadığı darbe, vesayet ve cunta anlayışına benzer süreçle karşı karşıya olma olasılığı yüksektir. FETÖ’nün kumpaslarını bahane ederek yeni bir kumpas, milli iradeyi alaşağı etme girişimini asla kabul edemeyiz. Cunta heveslilerinin rütbeleri sökülmesi gerekiyorsa sökülmelidir.”