Çağlayan Adliyesi'nde Boğaziçi davasının görüleceği günde eylem yasağı!

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde bulunan Çağlayan Adliyesi'nin meydan ve çevresinde Boğaziçililerin yargılanacağı davanın duruşmasının olduğu günde bir günlük eylem yasağı getirildi.

Çağlayan Adliyesi'nde Boğaziçi davasının görüleceği günde eylem yasağı!

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanan Melih Bulu karşıtı eylemlerde 25 Mart’ta gözaltına alınan 12 kişinin yargılanacağı davanın görüleceği Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi ve çevresinde 1 günlük eylem ve etkinlik yasağı getirildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs önünde 25 Mart günü gökkuşağı bayrağı taşıdıkları için gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 12 kişinin ilk duruşması bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görüldü. Mahkeme duruşmayı 28 Haziran’a erteledi.

Yargılanan öğrencilerin adli kontrol kapsamında uygulanan imza atma zorunluluğu kaldırıldı, yurt dışına çıkış yasaklarının ise sürmesine karar verildi.

Kağıthane Kaymakamlığı, Çağlayan Adliyesi meydanı ve çevresinde gerçekleştirilmesi planlanan eylem, gösteri, toplanma, toplantı, basın açıklaması ve oturma eylemi gibi etkinliklerin 1 gün süreyle yasaklandığını duyurmuştu.

Pandemi bahanesiyle adliye çevresinde açıklama, eylem ve etkinlikleri yasaklayan Kaymakamlığın açıklamasında bugün Çağlayan Adliyesi meydanı ve çevresine çok sayıda toplanma çağrıları yapıldığının tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Bu kapsamda ilgili kanun maddeleri ve buna ek olarak Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili hükümlerine istinaden genel sağlığın ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, kamu düzeninin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi adına Çağlayan Adliyesi meydanı ve çevresinde gerçekleştirilmesi planlanan eylem, gösteri, toplanma, toplantı, basın açıklaması, oturma eylemi vb. tarz eylem ve etkinlikler 03/06/2021 tarihinden itibaren 1 gün süreyle yasaklanmıştır.”