'Büyük dalga' iddiası: "Gözaltına alınacak kişiler kimseyi şaşırtmasın" diyerek açıkladı

AKP'li yazar Ersoy Dede, çok yakında bir büyük operasyon dalgasının geleceğini ve bugünlerde "Ölümüne reisçiyiz" diyen birçok ismin hedef olacağını iddia etti.

'Büyük dalga' iddiası:

AKP’nin yayın organlarından Star‘ın yazarı Ersoy Dede, devam eden ‘FETÖ’ soruşturmalarıyla ilgili kaleme aldığı yazısında, çok yakında büyük bir operasyonun yapılacağını iddia ederken hedefte “ölümüne reisçiyiz” diyenlerin de olacağını belirtti.

Dede, “FETÖ sonrası hazırlık yapmaya çalışanlar büyük darbe yiyecek” başlıklı yazısında, sorgudaki ‘FETÖ’ şüphelileri, KHK’liler ve ailelerine “FETÖ’nün yeniden teşkilatlanıp teşkilatlanmadığına”, “Hareketin içinde kimlerin olduğuna”, “9 senedir saklanan kripto FETÖ’cülerin kimler olduğuna” yönelik sorular sorulduğuna dikkat çekip “Ben FETÖ’cü diyorum, siz anlayın. Henüz devlet isim vermedi bu kola.. Meseleye ilgi duyanlar, örgüt liderinin adı ve soyadından hareketle bir isim veriyor fakat henüz resmiyet kazanmış değil..” dedi.

Dede yazısının devamında, gözaltına alınacak isimleri de önceden öğrenmişçesine şu ifadeleri kullandı:

“Bu gibi adamların verdiği bilgiler doğrultusunda yapılacak yeni operasyonlarla gözaltına alınacak kişiler kimseyi şaşırtmasın.. Bazı isimlere bakacak ve diyeceksiniz ki; “…yok artık.. Bu da olamaz.. Senelerdir hiç yalpalamadan, eğilip bükülmeden Erdoğan’ın arkasında durdu …” Ve bu son bir kaç yıldır ortaya koyduğu net tavrın gerçek olduğu varsayımıyla, kripto FETÖ’cü çıkmasına şaşıracaksınız.. Neden şaşırıyorsunuz ki? Hatırlasanıza Taraf gazetesinden daha fazla öven var mıydı Erdoğan’ı?.. Ahmet Altan… “..sıradağlar gibisin Erdoğan..” diye başyazı yazmadı mı?.. Şaşacak bir şey yok.”

Operasyonla ilgili “Çok yakında bir büyük dalga gelecek ve FETÖ sonrası kendine alan açanları tek tek temizleyecek. Biraz daha ipucu vereyim” diyen AKP’li yazar, “FETÖ’nün iç yapısına dair istihbarat raporlarında, Adil Öksüz ile birlikte örgüt içinde başka bir takım isimlerin hizip oluşturduğu için tasfiye edildiği, bunların da dışarıda kendilerine FETÖ gibi, METÖ, TETÖ benzeri yapılanmalar oluşturdukları yazıyor.. Bütün bu bilgiler devletin elinde var.. Hangi eski itibarlı isimler şimdi kimlerle kol kola ne planlar yapıyor, hepsi biliniyor.. Yargıda, emniyette, bürokraside, basında kimler bugün “ölümüne Reisçiyiz” dedikleri halde asıl patronlarından gelecek talimatı bekliyorlar?.. Bunlar biraz da saf olduğu için devleti de kandırdıklarına inanıyorlar.. “ ifadelerini kullandı.