O anları anlattı: "Büyük bir parça vardı, meğer Uğur Mumcu’dan arta kalanmış"

Usta oyuncu  ve yönetmen Ayşenil Şamlıoğlu, katledilişinin yıl dönümü olan Uğur Mumcu'ya bombalı saldırı düzenlendiği anlara tanıklığını anlattı.

O anları anlattı:

Usta oyuncu  ve yönetmen Ayşenil Şamlıoğlu, katledilişinin 27 yılında anılan gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun bombalı saldırıya uğradığı ana tanıklığını yazdı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Şamlıoğlu, o anları şöyle anlattı:

Burası evimin önü, karlar üstünde araba parçaları vardı. Olaya şahit olanlar saklambaç oynayan üç çocuktu. Biri benim oğlum. Polis sorular sormaya başlayınca ebe olan oğlum “adam arabaya bindi, araba patladı, adam oraya uçtu” dedi bakakaldık, işte orada dedi eliyle işaret edip. Göreceli daha büyük bir parça vardı meğer Uğur Mumcu’dan arta kalanmış.

Yan yana apartmanlarda oturuyorduk. Çocuklardan biri 4 gün boyunca duymadı, diğeri de günlerce konuşmadı. Bir polis darmadağın bir yüzle torba var mı parçalarını toplayacağız dedi. Bakakaldım o zaman idrak ettim olanı, torbayı verirken bağırarak ağlamaya başladım. Apartmanın bütün cephesi ve çatıdan, evimin kırık camlarından, çerçevelerden, halılardan parçalarını topladı polisler. Korkunçtu apartmanın basamaklarında da görünce bir an bayılıyor gibi oldum, bir polis baktığım yere döndü ve ne olduğunu anladığında bastığınız yere dikkat edin diye bağırdı diğerlerine ve beni eve soktu.

Şu anda sözlerini düşünüyorum “Ben Atatürkçüyüm…. Ben, cumhuriyetçiyim… Ben lâikim… Ben antiemperyalistim… Ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım… Ben insan hakları savunucusuyum..Ben, terörün karşısındayım… Ben, yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha değin, araştırarak yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun, parçalayın, her parçamdan benim gibiler beni aşacaklar doğacaktır.”
Hiç unutulmayacaksınız sayın Mumcu, her zaman saygı,sevgi ve şükranla….”