Burası Afganistan değil Merzifon!

Amasya’nın Merzifon ilçesindeki bir imam hatip lisesinde İstiklal Marşı’nı kara çarşaflı bir öğretmen okuttu. O anlar veliler tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Burası Afganistan değil Merzifon!

Merzifon ilçesinde 413 öğrencinin eğitim gördüğü Şehit Ahmet Özsoy Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde dün sabah saatlerinde yapılan bayrak töreninde İstiklal Marşı’nı okumak için Kara çarşafı ile bir öğretmen sahneye çıktı.

Bazı veliler İstiklal Marşı’nı kara çarşaflı bir öğretmenin okuttuğu anları cep telefonuyla kaydetti. Okulun tanıtım sayfasında “Biz Merzifon Şehit Ahmet Özsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak; asrın ihtiyaçlarını müdrik, Doğu’yu ve Batı’yı bilen münevver, aydın desinler diye dinden taviz vermeyen, dindar desinler diye de dinden taviz vermeyen, tavizsiz fakat müsamahakâr bir gençlik” yetiştirmek hedefi yer alması ise dikkat çekti.

Diğer yandan Merzifon Şehit Ahmet Özsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Müdür Yardımcısı Ali Kaplan, Okul Müdürü Saime Baş ve Okul Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Eğitim-Birsen Merzifon temsilcisi olduğu öğrenilen eşi Mustafa Baş tarafından geçen hafta darp edilmişti. Okulda meydana gelen darp olayı ardından Kaplan’ın, Saime Baş ve Mustafa Baş çifti hakkında şikâyetçi olduğu ifade edildi.