Bülent Arınç sessizliğinin nedenini açıkladı: Mevcut durum sözün tükendiğini de gösteriyor

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, kaleme aldığı bir yazının ardından AKP'li Bülent Arınç’ın kendisini aradığını belirterek sessizliği hakkında açıklamada bulunduğunu dile getirdi.

Bülent Arınç sessizliğinin nedenini açıkladı: Mevcut durum sözün tükendiğini de gösteriyor

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, AKP’li Bülent Arınç ile ilgili kaleme aldığı bir yazının ardından Arınç’ın kendisini aradığını söyleyerek “Sessiz kalmak benim tercihim çünkü söz tükendi” dediğini yazdı.

Zeyrek’in bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

“14 Ağustos 2021 günü yazdığım yazıda AK Parti’nin 20 yıllık serüvenini anlatmıştım. Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Abdüllatif Şener’in “kurucu eşitler” olduğunu anlatıp, AK Parti’de Erdoğan dışında kimse kalmadığını, en son Arınç’ın Yüksek İstişare Kurulu’ndan “atıldığını” yazmıştım. Sayın Arınç, bir mesaj gönderdi ve YİK’den kendisinin istifa ettiğini, bu nedenle “atıldı” sözcüğünün fevkalade “incitici” olduğunu ifade etti. Ben ayrılma sürecini bildiğim için o sözcüğü tercih etmiştim ama Arınç açısından düşününce “atıldı” sözcüğünün kastı aştığını fark ettim. O nedenle o sözü “ayrıldı” olarak değiştirmek istiyorum. Bu arada Arınç’ın mesajındaki şu cümleyi de aktarmak isterim: Sessiz kalmak benim tercihimdir. Mevcut durum sözün tükendiğini de gösteriyor.”