Buldan: Kürt ulusal birliği kurulsaydı, Kürtler ırkçı saldırılarla katledilmezdi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Kocaeli'de gerçekleştirdiği buluşmada açıklamalarda bulundu. AKP'nin "HDP'siz siyaset istendiği"ni belirten Buldan "Kürt ulusal birliği kurulsaydı, Kürtler ırkçı saldırılarla katledilmezdi" dedi.

Buldan: Kürt ulusal birliği kurulsaydı, Kürtler ırkçı saldırılarla katledilmezdi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ulusal birlik arayışlarına vurgu yaptı, “Geç kalmış sayılmayız. Kürtlerin birlik ve beraberliğinin sağlanmasının zamanı gelmiştir” dedi.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “HDP’liyiz Her Yerdeyiz” kampanyası kapsamında Kocaeli’de sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler ile gerçekleştirdiği buluşmanın ardından Gebze’de bulunan bir düğün salonunda halk buluşmasına katıldı. Buldan’a parti milletvekilleri, MYK ve PM üyeleri eşlik etti.

“ARKADAŞLARIMIZ ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞACAKLAR”

Pervin Buldan, “Halkımız hiç merak etmesin, rehin alınan bu arkadaşlarımız en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşacaklar” dedi. Kocaeli’nin işçinin, emekçinin alın terinin sömürüldüğü ancak kentin zulme karşı başkaldırmasını bilen bir kent olduğunu söyleyen Buldan, partilerinin adalet ve demokrasiyi savundukları için büyük baskı altına alındığını vurguladı.

“HDP’SİZ SİYASET”

Buldan, HDP’ye karşı amansızca saldırı furyasının başladığını ifade ederek, “Ama onların bu çabasını adalete olan inancımızı hiçbir zaman yitirmeden geliştireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.  Kapatma davası başta olmak üzere Kobanê kumpas davası, fezlekeler, soruşturmalar karşısında hiçbir zaman adalet anlayışımızdan vazgeçemeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyorum. Halkın bu partiyi kapattırmayacağını bu gelsinler bu halkın yüreğinde görsünler. Onların amacı HDP’siz bir siyasettir. Ama HDP’nin kökleri bu ülkenin topraklarına öyle bir filizlenmiştir ki HDP’yi koparmak kolay olmayacak. Onlar saldırdıkça biz daha çok güçlenip, cesaretleniyoruz. Partimizi kapatmaya çalışanlar, HDP’nin kapatılmayacağını gelip Kocaeli’den görsünler” diye konuştu.

“KÜRT ULUSAL BİRLİĞİ SAĞLANMALI”

Buldan, Kürt ulusal birliğine ilişkin de şöyle konuştu: “Elbette ki Kürtlerin birliği önemlidir. Ulusal birlik meselesinin altını bir kez daha çiziyorum. Kürtler birliğini sağlamalıdır. Demokrasi güçleri de ortak bir tavır almak durumundadır. Kürtler birlik ve beraberliğini yıllar önce sağlamış olsalardı ırkçı saldırılarla katledilmezdi. Kürtlerin dilleri, kimlikleri bu kadar yasaklı bir hale gelmezdi. Geç kalmış sayılmayız. Kürtlerin birlik ve beraberliğinin sağlanmasının zamanı gelmiştir. Bunun bir an önce adımının atılması gerekir” dedi.

“AKP KAYBEDECEK”

AKP’nin artık gidici olduğunu söyleyen Buldan, “Ve tüm bunlar karşısında tek yaptığı saldırmak. Biz bu saldırıların önünde büyük bir barikat oluşturmak zorundayız. Seçime kadar ve seçim sonrasında da Türkiye’nin huzura kavuşması için bunun elzem olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“TECRİT SON BULMALI”

Buldan, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecrit politikalarının son bulması gerektiğini dile getirerek, tecridin tüm Türkiye’yi olumsuz etkilediğini belirtti. Buldan, şöyle devam etti: “Hiçbir cezaevinde tecrit uygulanmamalıdır. Bu haksızlıkların son bulması için mücadeleyi büyütmeliyiz. Gergerlioğlu’nun çıkması için nasıl mücadele ettiysek tutsak arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşması için aynı şekilde mücadele etmeliyiz. Kazanmaktan başka alternatifimiz yok. Hepinizin bu barış, demokrasi mücadelesinde yolunuz açık olsun.”