Bugün HDP'yi muhatap almak PKK'yi muhatap almaktır diyen Devlet Bahçeli, geçmişte ne diyordu

Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu'nun 'Kürt sorunu' değerlendirmesi üzerine yaptığı sert açıklama sonrası Devlet Bahçeli'nin DTP, DBP ve HDP'ye karşı geçmişteki tavırlarını içeren bir derleme yaptık.

Bugün HDP'yi muhatap almak PKK'yi muhatap almaktır diyen Devlet Bahçeli, geçmişte ne diyordu

Kılıçdaroğlu’nun “Devlet dediğiniz kurum gayrı meşru bir organla muhatap olmaz. Erdoğan, bunu yaptı. Devleti İmralı (Öcalan) ile muhatap kıldı mesela. İmralı meşru bir organ değil. Meşru organ kimdir? HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz. Eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla çözebiliriz.” sözlerinin ardından Devlet Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına yanıt verdi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Bahçeli, “HDP’yi meşru organ görmek demek, PKK’yı muhatap almak demektir” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun HDP açıklaması üzerine Devlet Bahçeli’nin “HDP’yi meşru organ görmek demek, PKK’yı muhatap almak demektir” ifadeleri üzerine Devlet Bahçeli ile HDP, DTP ve DBP’li siyasilerle olan fotoğraflarını derledik.

YANINA GELEN HDP EŞ GENEL BAŞKANLARI İLE TOKALAŞTI

2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2018 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlandığı sırada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yanına gelen HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile tokalaştı.

buldan_sezai

GERGİNLİĞE GEREK YOK

23. Dönem 3. Yasama Yılına başlanması dolayısıyla Meclis bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendiği sırada törene erken gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, el sıkışarak bir süre sohbet etti. Bahçeli, daha sonra gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, siyasiler arasında gerginliğe gerek olmadığını söyledi.

AHMET TÜRK TUTUKSUZ YARGILANMALI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, cezaevinden tahliye olan eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüştüğünü açıkladı. Yalçın, telefonda görüşen Türk ile Bahçeli’nin karşılıklı sağlık durumlarını sorduklarını, Bahçeli’nin Türk’e “Geçmiş olsun” dileğini iletirken, Türk’ün de Bahçeli’ye, tutukluluk sürecindeki insani çağrısından dolayı teşekkür ettiğini aktardı. Bahçeli, Türk’ün yaşlı ve hasta olduğunu belirterek, tutuksuz yargılanması çağrısında bulunmuştu.

BU TÜR TOKALAŞMALARA İHTİYAÇ VAR

Bahçeli, TÜSİAD’ın verdiği kokteylde, BDP Genel Başkanı Demirtaş ve milletvekilleri Sırrı Sakık, Hasip Kaplan ve Pervin Buldan’ın olduğu grubu gördü. Yanlarına giden Bahçeli, Demirtaş ile BDP’li milletvekillerine selam vererek tokalaştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP lideri Selahattin Demirtaş’la tokalaşması için, “Türkiye’nin bugünlerde bu tür tokalaşmalara çok ihtiyacı var” yorumunu yaptı.