"Bu kadar zarar gördükten sonra gelecek adaleti ne yapalım?"

Okumuşoğlu “Keşif usulü açısından bir sorun yok. Güzelce hepimiz konuştuk, dinlendi. İster bizim lehimize olsun bu rapor, ister bizim aleyhimize olsun bu rapor ama bizim lehimize olacaksa burası bu kadar zarar gördükten sonra gelecek adaleti biz alıp neremize koyarız?” dedi.

Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz İnşaat tarafından projelendirilen Rize İyidere Lojistik Liman inşaatında kullanılması amacıyla İkizdere’deki İskencedere Vadisi’nde açılmak istenen taş ocağına karşı yurttaşlar yürütmeyi durdurma istemiyle Rize İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Dava kapsamında bugün İskencedere’ye gelen bilirkişi heyeti keşif yaptı.

Keşfe yalnızca davacı yurttaşlar ve İkizdereli yurttaşların avukatı Yakup Okumuşoğlu katılabildi. Yaklaşık üç saat süren keşfin tamamlanmasının ardından raporun hazırlanması için bilirkişi heyetine 30 gün süre verildi.

Rize İdare Mahkemesi’nin keşfini değerlendiren avukat Yakup Şekip Okumuşoğlu “Keşif usulü açısından bir sorun yok. Güzelce hepimiz konuştuk, dinlendi. İster bizim lehimize olsun bu rapor, ister bizim aleyhimize olsun bu rapor ama bizim lehimize olacaksa burası bu kadar zarar gördükten sonra gelecek adaleti biz alıp neremize koyarız?” dedi.