Bolivar Limanı'ndan Mersin'e gelmekte olan 616 paket kokain Panama'da yakalandı

616 paket kokain saklanan konteynerin yola çıktığı Ekvador’un Bolivar Limanı, Samsunspor Başkanı Robert Yüksel Yıldırım'a ait şirket Yılport tarafından işletiliyor.  

Bolivar Limanı'ndan Mersin'e gelmekte olan 616 paket kokain Panama'da yakalandı

Panama’da, Ekvador’daki Bolivar Limanı’ndan çıkan ve son durağı Mersin Limanı olduğu belirtilen gemideki bir konteynerde 616 paket kokain ele geçirildi.

Panama basını ve İspanya merkezli uluslararası haber ajansı EFE’de geniş yer bulan haberde geminin son durağının Mersin olduğu belirtildi.

Konteynerin Panama’ya Güney Amerika ülkesi Ekvador’da bulunan Bolívar Limanı’nda geldiği ve aktarma noktası olan Panama’nın PSA Limanı’nda Panamalı yetkililer tarafından arandığı belirtildi. Kokainin konteynerdeki muz kutuları içinde saklanmış halde bulduğu bildirildi.

Kokain dolu konteynerin yola çıktığı Ekvador’un Bolivar Limanı’nı Türk şirketi işletiyor.

Panamalı yetkililer, yasa dışı kargoyu çarşamba gecesi, bir takip ve istihbarat çalışması sonucunda tespit ettiklerini duyurdu.

Panama devletinin deniz ve hava operasyonlarını yürütmekten sorumlu resmi kurumu SENAN, Twitter’dan paketlerin fotoğraflarını paylaştı. Paylaşımda ‘yasa dışı madde’nin muz kutuları içinde saklandığı ve kargonun son durağının Türkiye’nin Mersin Limanı olduğu belirtildi.

BOLİVAR LİMANI’NI TÜRK ŞİRKETİ İŞLETİYOR

Öte yandan 616 paket kokain saklanan konteynerin yola çıktığı Ekvador’un Bolivar Limanı, Samsunspor Başkanı Robert Yüksel Yıldırım’a ait şirket Yılport tarafından işletiliyor.

Yılport’un kendi internet sitesinde “2016 yılında Ekvador’daki Puerto Bolivar işletim hakkını kazanarak küresel ağını Latin Amerika’ya kadar genişletti” bilgisi veriliyor ve “Yılport, Puerto Bolívar ihalesini 2015’te birincilikle tamamlamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şubat 2016 ayı içinde düzenlediği resmi Ekvador ziyaretinde, Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa’nın da katılımıyla Puerto Bolívar’ın devir çerçeve anlaşması, iki başkan huzurunda imzalanmıştı” deniliyor.

Ağustos 2020’de Brezilya’dan gelen ve Kocaeli Dilovası’ndaki Yılport Limanı’na yanaşan geminin içindeki bir konteynerde de 540 kilo kokain ele geçirilmişti.