Boğaziçi'ne destek için Kadıköy'de toplanan yurttaşlara biber gazlı, plastik mermili müdahale!

Dün Boğaziçi’nde yapılan eylemde 159 kişinin gözaltına alınması bugün Kadıköy’de planlanan eylemde protesto edilmek istendi. Kaymakamlığın yasakladığı eylem için toplanan yurttaşlara polis müdahale ediyor.

Boğaziçi'ne destek için Kadıköy'de toplanan yurttaşlara biber gazlı, plastik mermili müdahale!

Kadıköy’de Boğaziçi Direnişi’ne destek olmak amacıyla bir araya gelen yurttaşlar tüm engellemelere rağmen Rıhtım’da toplandı.

Polis tarafından yapılması planlanan eylemin Kadıköy Kaymakamlığı’nca yasaklandığı belirtilerek “Toplum sağlığını korumak açısından sosyal mesafe ve maske kuralına uyalım. Kadıköy Kaymakamlığı’nca yapılacak olan gösteri ve yürüyüşler için yasaklama kararı alınmıştır, lütfen dağılın. Dağılmadığınız takdirde müdahale edilecektir” anonsu geçti. Polis, anonslar ardından müdahale etmeye başladı.

Polisin çok sert müdahale ettiği eylemde gözaltılar var.

Polis Kadıköy’de bir araya gelenlere müdahale ederken, kampüste kalan Boğaziçililerse okuldan çıkarılmadıklarını bildirdi. Hisarüstü’nde de gözaltılar devam ederken, öğrenciler mahallede hareket edemediklerini aktardılar.

Boğaziçi Üniversitesi’ne destek eylemi polis müdahalesine rağmen devam ederken, yurttaşlar sokakları terk etmiyor.

TKH ÜYELERİNE GÖZALTI

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyeleri Khalkedon meydanında “AKP’ye boyun eğmeyeceğiz” sloganlarıyla bir araya gelirken, polisin müdahalesi sonucu 4 TKH üyesi gözaltına alındı.

104 GÖZALTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nce eyleme ilişkin yapılan açıklamada, ”Kadıköy ilçesinde yasadışı toplanma ile ilgili yapılan müdahalelerde toplam 93 şahıs yakalanmıştır. Beşiktaş ve Sarıyer İlçesinde alınan emniyet tedbirlerinde Kadıköy ilçesine giderek eyleme katılmak isteyen şahıslar uyarılmış, uyarılara riayet etmeyen, direnen ve mukavemette bulunan 11 şahıs yakalanmıştır. Kadıköy, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde toplamda 104 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.