Boğaziçi'nde 5000 imza ile Melih Bulu'ya istifa çağrısı

Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde buluşan mezunlar, Rektörlük önünde sergiledikleri 5000 imzalı metinle Melih Bulu'ya istifa çağrısında bulundu.

Boğaziçi'nde 5000 imza ile Melih Bulu'ya istifa çağrısı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan AKP’li Melih Bulu’ya yönelik protestolar devam ediyor.  68 gündür Rektörlük binası önünde eylemlerine devam eden Boğaziçili akademisyenler, bugün de binaya sırtlarını dönerek Bulu’yu protesto etti.

Melih Bulu’ya karşı öğrencilerin ve akademisyenlerin aylardır direndiğine dikkat çeken Boğaziçi Üniversitesi için Mezunlar Girişimi (BÜİM), Bulu’nun üniversite içinden gelen bu güçlü itiraza kulak vermesini ve derhal istifa etmesini istedi.

Mezunlar, 5 bin imzalı istifa çağrısını rektörlük önünde sergiledi.

Açıklamada 5 maddeye yer verildi. Mezunlardan 2 kişi de bu açıklamayı okuyarak “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” dedi.

“Kamunun yüksek yararı ve üniversite kurumunun işlevlerini en iyi şekilde yerine getirebilmesi için, katılımcı ve demokratik bir seçimin önünü açmak üzere, Melih Bulu’nun bir an önce görevinden istifa etmesini talep ediyoruz” diyen mezunlar, son araştırmaların da ortaya koyduğu gibi, Boğaziçi dayanışmasının toplumun büyük çoğunluğu tarafından desteklendiğini hatırlattı.

“Bu mücadele halkın vicdanında da çoktan kabul görmüş bir mücadeledir. Melih Bulu bu sese kulak vermelidir” diye konuşan mezunlar, özerk üniversite taleplerini hukuk mücadelesiyle de sürdüren öğretim görevlilerinin, rektör atamasına ve yeni fakülte açılmasına karşı Danıştay’da açtıkları davaların da takipçisi olduklarını vurguladı.