Boğaziçili öğrencileri tehdit eden dekandan savunma: 'Sokağa çıkar, memleketi darbecilerin elinden kurtarır, ertesi gün işimize döneriz' demek istemiş

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Cevdet Kılıç, yaptığı açıklamada, "sözlerinin muhattabının öğrenciler değil darbeciler olduğunu" öne sürdü.

Boğaziçili öğrencileri tehdit eden dekandan savunma: 'Sokağa çıkar, memleketi darbecilerin elinden kurtarır, ertesi gün işimize döneriz' demek istemiş

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’ya karşı protestolar sürerken, öğrencileri hedef alan tehdit paylaşımları da artıyor.

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Cevdet Kılıç’ın Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik paylaştığı skandal ifadeler ortaya çıkmıştı.

Paylaşımları büyük tepki çeken Dekan Cevdet Kılıç, konunun gündem haline gelmesi ve yapılan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Kılıç, sosyal medya paylaşımında, “Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz” cümlesinde amacını “15 Temmuz gecesi sokağa çıkılmış, darbe girişimi bastırılmış, ertesi gün de herkes işine gücüne dönmüştür anlamında, yine “Sokağa çıkar, memleketi darbecilerin elinden kurtarır, ertesi gün işimize döneriz” düşüncesi vurgulanmıştır. Bu bir şiddet veya nefret söylemi değildir. Bilakis, şiddeti bertaraf edecek bilinç, dirayet ve inançta olanlarla beraber olduğumu belirtmek isterim” diyerek açıkladı.

Kılıç, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bizim paylaşımımızda öğrencileri hedef alan bir söylem bulunmamaktadır. Sözlerimizin muhatabı öğrenciler değildir. Öğrencilerimize yönelik şiddeti çağrıştıracak bir söylem asla söz konusu olamaz. Her bir öğrencimizi kendi evladımız gibi sevmiş ve yetişmeleri için her türlü gayreti göstermekteyiz ve göstermeye de devam edeceğiz.

Bizim söylediklerimizin muhatabı bu cennet vatanımızda birlik ve kardeşlik içerisinde yaşamak varken, vatanımıza milletimize bayrağımıza kasteden, bölücü, yıkıcı nefret söylemleri ve eylemleriyle dışarıdan destekli provokatörleredir. Bu gibilere karşı her zaman dimdik ayakta duran vatanseverlerle beraber ve daima uyanık olduğumuzu da burada belirtmek isterim.”