Boğaziçili öğrenciler gözaltına alınırken, gerici Anadolu Gençlik Derneği'nin eylemine müdahale edilmedi!

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tutuklanan arkadaşları için yapacağı basın açıklaması polis engeliyle karşılaşırken, Beyazıt'ta Anadolu Gençlik Derneği'nin aynı saatte yaptığı eyleme polis müdahale etmedi.

Boğaziçili öğrenciler gözaltına alınırken, gerici Anadolu Gençlik Derneği'nin eylemine müdahale edilmedi!

Boğaziçi Üniversitesi’nde AKP’nin “Kabe fotoğrafı yere serildi” iddiasıyla hedef göstermesi sonrası 2 öğrenci tutuklanmıştı. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin tutuklanan arkadaşları için yapacağı basın açıklaması polis müdahalesiyle karşılaşırken, Saadet Partisi’nin gençlik örgütlenmesi olan Anadolu Gençlik Derneği’nin aynı saatte yaptığı eyleme polis müdahale etmedi.

AGD’nin Beyazıt Meydanı’nda yapacağı eylem, “Malum gürûha karşı duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğimizi ve değerlerimizi hedef alan her hareketlerinin karşısında daha güçlü duracağımızı yeniden ilan ediyoruz” ifadeleriyle duyuruldu.

Tutuklanan arkadaşları için eylem yapacaklarını duyuran Boğaziçi Üniversitesi’nin eylemi öncesi İstanbul Valiliği “Eylemlerin yasak olduğunu” hatırlatılırken, Beyazıt’ta AGD’nin eyleminde herhangi bir müdahale ya da engelleme olmadı.

Tekbirler eşliğinde sloganlar atan gericilerin ayet yazılı bir pankart açtıkları eylemlerinde, Boğaziçili öğrenciler, “İslam düşmanı” olarak hedef alındı.

Emniyet güçleri ise eyleme herhangi bir müdahalede bulunmadı.