Boğaziçi Üniversitesindeki Kabe fotoğrafı davasında tahliye

2'si tutuklu 7 öğrencinin "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada karar çıktı.

Boğaziçi Üniversitesindeki Kabe fotoğrafı davasında tahliye

Boğaziçi rektörlük eylemlerinde ‘Şahmeran figürlü LGBTİ+ bayraklı Kabe görseli’ sergileyen öğrencilerin yargılandığı dava bugün görüldü.

 

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan ‘atanmış rektör’ü protesto eylemleri sırasında okul içerisinde sergilenen sergide ‘Şahmeran figürlü LGBTİ+ bayraklı Kabe görseli’ açan Boğaziçili yedi öğrenci İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandı.

Savcılığın hazırladığı iddianame kapsamında yargılanan öğrenciler, ‘halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama’ suçlamasıyla bir yıldan üç yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. İki öğrenci tutuklu olarak yargılanırken; bir öğrenci de halen ev hapsinde idi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe fotoğrafının yere serilmesi davasında 2 öğrenci hakkında tahliye kararı çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin 2’si tutuklu 7 öğrencinin “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan 1’er yıldan 3’er yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada karar çıktı. Tutuklu öğrenciler Doğu D. ve Selahattin Can G. hakkında tahliye kararı verildi.