Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü: Türkiye demokratik bir hukuk devletidir

103 emekli amiralin bildirisiyle ilgili Boğaziçi Üniversitesi'nin sosyal medya hesabından Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü adına yapılan açıklamada "Milli iradenin yanındayız" ifadesi kullanıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü: Türkiye demokratik bir hukuk devletidir

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, 103 emekli amiralin yayımladığı bildiriyle ilgili sosyal medya aracılığıyla açıklama yaparak; “Millet ve devletimizin yanında olduğumuzu arz ediyoruz” dedi.

“Türkiye demokratik bir hukuk devletidir” ifadesiyle başlayan mesajı yayımlayan rektörlüğün başında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atadığı Melih Bulu bulunuyor.

Üniversite rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Millet iradesinin meşru temsil zeminleri ve yöntemleri son derece açıktır. Kendi dar çevrelerinin antidemokratik çağrışımlar içeren yaklaşımların, Türk Milleti’nin irade ve taleplerinin üzerinde görenler dün olduğu gibi bugün de büyük bir gaflet içindedir. Millet iradesine saygı duymasın demokrasinin temeli olduğunu biliyor ve ülkemizin aleyhindeki her turlu girişime karşı daima devlet ve milletimizin yanında olduğumuzu kamuoyuna arz ediyoruz.”