Boğaziçi protestolarında gözaltına alınan 4 öğrenci tutuklandı!

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyım rektör Melih Bulu'yu protesto ettikleri için gözaltına alınan 5 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Boğaziçi protestolarında gözaltına alınan 4 öğrenci tutuklandı!

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyım rektör Melih Bulu’yu protesto ettikleri için gözaltına alınan 5 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

2 Şubat Salı günü Kadıköy’de gerçekleştirilen eylemden sonra sabaha karşı düzenlenen polis operasyonları ile gözaltına alınan 5 ve daha sonra alınan 1 kişi olmak üzere 6 kişi, savcılık ifadeleri için Anadolu Adliyesi’ne getirilmişti.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi’nden yapılan açıklamaya göre, Anadolu Adliyesine getirilen 6 kişi savcılık ifadelerinin ardından 1’i ev hapsi adli kontrol talebi ile, 5 kişi ise tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

ÇHD İstanbul Şubesi sosyal medyadan yaptığı paylaşımda avukatlara çağrıda bulunarak “5 öğrencinin tutuklamaya sevk edildiği Anadolu Adliyesindeyiz. Dayanışmayı sürdürmek için tüm meslektaşlarımızı Anadolu Adliyesine çağırıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

ÖĞRENCİLERDEN 4’ÜNÜN TUTUKLANMASINA KARAR VERİLDİ

Tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen ve hakim tarafından sorguya alınan öğrencilerden 4’ü hakkında tutuklama, 1’i hakkında ev hapsi kararı verildi.

Son karar ile Boğaziçi eylemleri nedeniyle tutuklananların sayısı 8’e, hakkında ev hapsi kararı verilenlerin sayısı ise 24’e yükseldi.

Tutuklama kararının ardından adliyeye polis yığınağı yapıldığı bildirildi.