Boğaziçi öğrencilerinden AKP'li Bulu'ya tepki: Kayyım rektör istemiyoruz

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Rektörlük binası önünde bir araya gelerek kayyım rektör Melih Bulu’yu protesto etti.

Boğaziçi öğrencilerinden AKP'li Bulu'ya tepki: Kayyım rektör istemiyoruz

AKP’den aday olan Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına karşı protestolar devam ediyor. Üniversite kampüsünde öğlen saatlerinde eylem yaparak istifasını istedikleri Meli Bulu’ya sevdiğini söylediği Metallica’nın “Sad but true” ve “Am I Evil” parçalarını dinleten öğrenciler, eylemlerini Kadıköy Meydanı’na taşıdı. Burada, kendilerine destek veren diğer üniversite öğrencileri, öğretim üyleleri ve sanatçılarla birlikte seslerini duyurmaya çalıştı.

 

AKP’li Melih Bulu rektörlük binasından çıkarken öğrencilerin “Kayyum rektör istemiyoruz” sloganlarıyla karşılaştı.

 

Melih Bulu, üniversitede protesto gösterilerine devam eden öğrencilere açıklama yaptı.

Öğrencilerin “İstifa edecek misiniz?” sorusuna net bir yanıt veremeyen, üniversitenin birçok paydaşı olduğunu söylemekle yetinen Prof. Dr. Melih Bulu’ya öğrenciler, “Bu okulda sizi isteyen tek kişi Cumhurbaşkanı” karşılığını verdi.

Öğrencilerin ‘’Neden okulda polis var?’’ sorusuna da ‘’Güvenlik personelimizi yaraladınız’’ iddialarında bulundu.

‘‘İşletmeciyim” diyen Bulu’ya öğrenciler, ‘’Burası bir işletme değil’’ diyerek tepki gösterdi. Bulu kendini intihal iddialarıyla gündeme gelen makaleleriyle savundu. Boğaziçili öğrencilerin istediği kadar protesto yaparlar.

Öğrenciler “Biz demokrasi istiyoruz, seçim istiyoruz,” dediğinde ise Melih Bulu, daha önce başka üniversiteleri de yönettiğini söyledi.