'Boğaziçi Hukuk'a dekan olacak isim belli'

Boğaziçi Üniversitesi'nde kurulan Hukuk Fakültesi'nin dekanlığına Prof. Dr. Selami Kuran'ın atanacağı öne sürülüyor.

'Boğaziçi Hukuk'a dekan olacak isim belli'

Geçtiğimiz hafta AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla kurulmasına karar verilen Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne dekan olarak atanacak ismin belli olduğu öne sürülüyor. Atanacak ismin ‘Pelikan’ grubunun önde gelen üyesi Selman Öğüt’ün tez danışmanı olduğu ortaya çıktı.

Habertürk‘te yer alan habere göre, fakültenin kurulmasına ilişkin karardan tam bir hafta sonra dekanın ismi netleşti. Marmara Üniversitesi Milletlerarası Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selami Kuran dekan olarak atanacak.

İHRAÇ KOMİSYONU ÜYESİYDİ

Prof. Dr. Selami Kuran’ın Marmara Üniversitesi’ndeki “Barış İçin Akademisyenler” metnine imza atan 32 akademisyen hakkında başlatılan disiplin soruşturmasında, Soruşturma Komisyonu’nun üyelerinden biri olduğu biliniyor.  Komisyon, akademisyenlerin “devlet memurluğundan çıkarılmasını” önermiş,  sözkonusu 32 isim hakkındaki bu öneriyi de Rektörlük uygun bulup YÖK’e göndermişti.

SELMAN ÖĞÜT’ÜN TEZ DANIŞMANIYMIŞ

Selami Kuran’ın Pelikancı Selman Öğüt’ün yüksek lisans ve doktora tezlerinin danışmanı olduğu ortaya çıktı. Aynı zamanda Selman Öğüt’ün Marmara Üniversitesi’nde Kamu Hukuku bölümüne araştırma görevlisi kadrosu ile alındığında Selami Kuran Kamu Hukuku Anabilim Dalı Başkanı’ydı.