Boğaziçi Direnişi'ne liselilerden destek: Yanınızdayız, Melih Bulu istifa!

Sosyalist Liseliler tarafından yapılan açıklamada, ''Yarın üniversitelere gidecek olanlar bizleriz, şimdiden söylüyoruz, liseli gençlik de üniversitelere yönelik saldırıları kabul etmemektedir'' denildi.

Boğaziçi Direnişi'ne liselilerden destek: Yanınızdayız, Melih Bulu istifa!

Boğaziçi Üniversitesi’nde AKP’li Melih Bulu’ya karşı başlayan mücadele bütün ülkeye yayıldı. AKP’nin toplumu ve gençliği sindirmek için yalan, tehdit ve polis baskısını kullandığı bu dönemde Sosyalist Liseliler, üniversite öğrencilerinin mücadelesini selamladı ve yanlarında olduklarını ifade eden bir açıklama yayımladı.

Liselerde yaşananların da üniversitelere yönelik saldırılarla özdeş olduğunu vurgulayan Sosyalist Liseliler, ” Geleceği kazanmak, gericiliğe, işsizliğe mahkum olmamak için bütün liseli arkadaşlarımızı üniversiteli gençliğin mücadelesine güç katmaya, liselerden ses çıkartmaya çağırıyoruz! Yarın üniversitelere gidecek olanlar bizleriz, şimdiden söylüyoruz, liseli gençlik de üniversitelere yönelik saldırıları kabul etmemektedir!” ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Liseli Gençlik Direnen Üniversitelilerin Yanında!

Melih Bulu İstifa!

Gençliği kendi gerici politikalarının etkisi altına almak isteyen AKP- MHP ittifakı, akademik üretim yerleri olan üniversitelere saldırmaya devam ediyor. AKP’li Melih Bulu bu çerçevede Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmış, bu atamaya üniversiteli gençlik tepkisini göstermiş ve Melih Bulu’yu istifaya çağırmıştır.

Gençliğin en meşru taleplerinin bile karşısında yer alan AKP iktidarı, baskı yaparak sindiremediği üniversiteli gençliğe karşı, manipülatif söylemleriyle harekete geçmiştir.

AKP’nin bugüne kadar gericiliğe, geleceksizliğe ve piyasacılığa mahkum ettiği gençlik, bütün bunlara “kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet” sloganıyla cevap vermektedir!

18 yıllık AKP iktidarının gençliği kendi gerici kalıplarına ve uygulamalarına hapsetmeye çalışmasından liseli gençlik de etkilenmektedir. Liselere ve eğitim sistemine yönelik gerici ve piyasacı saldırılar, üniversitelerde yaşananlarla özdeştir.

Geleceği kazanmak, gericiliğe, işsizliğe mahkum olmamak için bütün liseli arkadaşlarımızı üniversiteli gençliğin mücadelesine güç katmaya, liselerden ses çıkartmaya çağırıyoruz! Yarın üniversitelere gidecek olanlar bizleriz, şimdiden söylüyoruz, liseli gençlik de üniversitelere yönelik saldırıları kabul etmemektedir!

Melih Bulu derhal istifa etmeli, AKP üniversitelerden defolmalıdır!

Eylemlerde gözaltına alınan bütün öğrenciler derhal serbest bırakılmalıdır!

Kahrolsun İstibdat, Yaşasın Hürriyet!

Sosyalist Liseliler