"Boğaziçi direnişi prova değil, gençliğin gelecek mücadelesidir!"

"AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “onlar öğrenci değil, terörist” söyleminin ardından Bahçeli de Boğaziçi Direnişi’ni millet ittifakının ayaklanma provası olarak değerlendirdi ve üniversiteye, gençliğe, memlekete yönelik yapılan saldırıları geleneği ve geçmişte uyguladıkları halk düşmanı adımlarla uyumlu şekilde meşrulaştırma çabasına girişti."

Türkiye Komünist Hareketi Gençliği, 1 Ocak 2021 gecesi, AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanması ile başlayan eylemlere yönelik “Boğaziçi direnişi prova değil, gençliğin gelecek mücadelesidir!” başlıklı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Yürüttüğümüz mücadele üniversiteleri parti teşkilatı haline getiren, sol siyaseti yasaklayan, gençliğe müşteri gözüyle yaklaşan, kamuya ait her şeyi özelleştirme ve satma derdinde olan sermaye düzenine karşıdır. AKP iktidarı bu sınıfın temsilcisi olduğu gibi, diğer düzen partileri de sermaye sınıfının politikalarına karşı duruş sergilememekte dolayısıyla bu yaşanan süreci beslemektedir. İşsizlik, geleceksizlik, sömürü, yoksulluk ne kadar gerçekse, gençliğin mücadelesi de o kadar gerçektir!” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Boğaziçi Direnişi prova değil, gençliğin gelecek mücadelesidir!

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanması sonrası üniversite öğrencileri AKP saldırılarını kabul etmeyip mücadele edeceğini göstermişti, bu dik duruş bugün de devam ediyor.

Konu, gençliğin iktidara ve onun temsil ettiği düzene karşı mücadeleyi yükseltmesi olunca düzen güçleri dün olduğu gibi bugün de gençliği karşısına alıyor, onun mücadelesini toplum gözünde karalamaya çalışıyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “onlar öğrenci değil, terörist” söyleminin ardından Bahçeli de Boğaziçi Direnişi’ni millet ittifakının ayaklanma provası olarak değerlendirdi ve üniversiteye, gençliğe, memlekete yönelik yapılan saldırıları geleneği ve geçmişte uyguladıkları halk düşmanı adımlarla uyumlu şekilde meşrulaştırma çabasına girişti.

Bizler komünist gençler olarak şunu açıkça ifade ediyoruz.

Yürüttüğümüz mücadele üniversiteleri parti teşkilatı haline getiren, sol siyaseti yasaklayan, gençliğe müşteri gözüyle yaklaşan, kamuya ait her şeyi özelleştirme ve satma derdinde olan sermaye düzenine karşıdır.
AKP iktidarı bu sınıfın temsilcisi olduğu gibi, diğer düzen partileri de sermaye sınıfının politikalarına karşı duruş sergilememekte dolayısıyla bu yaşanan süreci beslemektedir.

İşsizlik, geleceksizlik, sömürü, yoksulluk ne kadar gerçekse, gençliğin mücadelesi de o kadar gerçektir!

Bir diğer gerçek ise gençliğin yürütüğü mücadelenin, sermaye düzeninin temsilcilerine korku saldığıdır.

AKP iktidarı ve yancısı MHP’nin gençlik korkusu bundan dolayı her geçen gün büyümektedir.

Boğaziçi Direnişi başka düzen partilerinin provası değil, bütün düzen güçlerine karşı ortaya konan bir gelecek mücadelesidir.

Boğaziçi Üniversitesi TKH Gençliği

27.01.2021”