Boğaz'da balıkçı teknesine gemi çarptı: İki kişi yaşamını yitirdi

Batan balıkçı teknesindeki 1 kişi kurtarılırken, iki kişi hayatını kaybetti.

Boğaz'da balıkçı teknesine gemi çarptı: İki kişi yaşamını yitirdi

İstanbul Boğazı’nda üçüncü köprünün altında As Rosaıla adlı yük gemisi, içinde 3 kişinin bulunduğu balıkçı teknesine çarptı. Balıkçı teknesi batarken, ihbar üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Batan balıkçı teknesindeki 2 kişi kurtarılırken, bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Yaralılardan birinin daha hayatını kaybetmesiyle can kaybı 2’ye yükseldi.

Olay saat 16.00 sıralarında Yavuz Sultan Köprüsü altında meydana geldi. 7 metre boyundaki balıkçı teknesine, AS ROSAILA adlı 180 metre boyunda 25 metre genişliğinde konteyner gemisi çarptı. Balıkçı teknesi parçalanırken 3 kişi denize düştü.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün altında “AS ROSAILA” isimli bir gemi ile içinde 3 kişinin bulunduğu 7 metre boyundaki balıkçı teknesi çarpıştı. Durumun bildirilmesi üzerine “KURTARMA-12” ve “MEHMETÇİK” römorkörü ile “KEGM-8” ve “TAHLİSİYE-1” botu ve balıkadamları olay yerine gönderildi.

Ekiplerce sudan çıkartılan iki kişi, Rumelifeneri’ne götürülerek sağlık ekiplerine teslim edilirken birinin de cansız bedenine ulaşıldı. Kimliği öğrenilemeyen kişinin cansız bedeni morga kaldırıldı. Öte yandan yaralı kurtarılanlardan birinin daha hayatını kaybetmesiyle can kaybı da 2’ye yükseldi.