BM'den Türkiye'ye Libya çağrısı: Süreniz doluyor

Mills, "Rusya, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) dahil tüm yabancı tarafları, Libya’nın egemenliğine saygıya ve Libya’daki askeri müdahaleyi derhal ve tamamen durdurmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

BM'den Türkiye'ye Libya çağrısı: Süreniz doluyor

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki daimi büyükelçisi Richard Mills, Türkiye ve Rusya’nın Libya’dan çekilmesi çağrısını yaptı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de binlerce yabancı savaşçıya ve paralı askere derhal Libya’yı terk etmeleri çağrısında bulunarak, “Libyalılar’ı rahat bırakın” ifadesini kullandı.

BM Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) Libya konulu bir oturumda konuşan Mills, Libya’dan tüm yabancı askerlerin çekilmesi için tanınan sürenin dolduğuna işaret ederek, “Rusya, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) dahil tüm yabancı tarafları, Libya’nın egemenliğine saygıya ve Libya’daki askeri müdahaleyi derhal ve tamamen durdurmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

“VEKALET GÜÇLERİNİZİ ÇEKİN”

DW Türkçe’de yer alan habere göre, ABD’li elçi Mills BMGK’daki konuşmasında “Ekim ateşkes anlaşmasına dayanarak Türkiye ve Rusya’yı, güçlerini ülkeden çekme işlemlerini derhal başlatmaya, topladıkları, finanse ettikleri, konuşlandırdıkları ve destek verdikleri yabancı paralı askerler ve askeri vekalet güçlerini Libya’dan çekmeye çağırıyoruz” ifadesini kullandı.