"Biz yolsuzluk yapanları partiden atıyoruz, siz büyükelçi yapıyorsunuz"

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Mehmet Muş'un yolsuzluk iddialarına ilişkin "Biz yolsuzluk yapanları partiden atıyoruz, siz büyükelçi yapıyorsunuz" ifadesini kullandı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Mehmet Muş’un yolsuzluk iddialarına ilişkin “Biz yolsuzluk yapanları partiden atıyoruz, siz büyükelçi yapıyorsunuz” ifadesini kullandı.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM’de yaptığı konuşmada CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya yönelik, “Veli Bey kamuoyunda şu anda gündemi işgal eden belediyelerinizden tutuklananlar var, soruşturma geçirenler var önce o yolsuzlukları halledin siz” ifadelerini kullandı

Ağbaba’nın Meclis kürsüsünden verdiği yanıt ise çok sert oldu. Ağbaba, “Sayın Mehmet Muş, biz yolsuzluk yapanı partiden atıyoruz. Siz büyükelçi yapıyorsunuz” diyerek Egemen Bağış’ı hatırlattı. Ağbaba, “Sorarım size; AK Parti’de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanını, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanını… Daha sayayım mı? Niye görevden aldınız” diye devam etti.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın Malatya’ya yapılan yatırımlardan söz etmesine ilişkin de konuşan Ağbaba, “Diyor ki; 23,5 milyar yatırım yaptık diyor. Öznur Hanım 2007’den beri milletvekili. Her seçimden önce “Malatyalılara müjde, hızlı tren geliyor”… Hızlı tren geldi geldi, hedef 2023’tü o da gitti. Şimdi hedef 2071!” ifadelerini kullandı.