Birleşik Krallık, Türkiye'yi 'Kırmızı listeden' çıkarmadı

Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanlığı, Kovid-19 ile mücadele kapsamında oluşturduğu ve "trafik ışığı sistemi" adını verdiği seyahat listesini güncelledi.

Birleşik Krallık, Türkiye'yi 'Kırmızı listeden' çıkarmadı

Birleşik Krallık, Türkiye’yi 10 gün otel karantinası uygulanan ‘kırmızı listeye’ aldı

Avusturya, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeyi kırmızı listeden çıkardı

Koronavirüs nedeniyle 48 kişi daha hayatını kaybetti, vaka sayısı 7 bin 304 oldu
Kırmızı, sarı ve yeşil olarak gruplandırılan ülkeler, her üç haftada bir yapılan rutin güncelleme ile çarşamba akşamı Ulaştırma Bakanı Grant Shapps tarafından sosyal medya hesabından duyuruldu.

Buna göre sarı listede bulunan Bulgaristan, Hırvatistan, Hong Kong ve Tayvan yeşil listeye alınırken, yeşil listede bulunan İspanya’nın gözde turizm beldesi Balear Adaları sarı listeye alındı.

Yeşil listede bulunan İsrail ile Portekiz’in Madeira adaları için ise sarıya geçme riski altında bulunduğu notu düşürülerek izleme listesine alındı.

Sarı listede bulunan dört ülke kırmızı listeye alındı. Bu ülkeler Küba, Endonezya, Myanmar ve Sierra Leone olarak sıralandı.

Öte yandan yeni vaka sayısı bir önceki güne göre 397 artarak 7,304’e çıktığı ve 29 Mayıs’tan bu yana en yüksek sayıya ulaştığı Türkiye, 12 Mayıs tarihinden bu yana Birleşik Kallık tarafında noluşturulan kırmızı listede yer alıyor.