Bir ülke daha Sputnik V aşısına kullanım onayı verdi

Meksika Sağlık Bakan Yardımcısı Lopez-Gatell, Kovid-19 aşısı Sputnik V'ye ithalat ve acil kullanım onayı verildiğini bildirdi.

Bir ülke daha Sputnik V aşısına kullanım onayı verdi

Meksika Sağlık Bakan Yardımcısı Hugo Lopez-Gatell, Rusya’nın geliştirdiği koronavirüs aşısı Sputnik V’ye yerel düzenleyici kurum tarafından acil kullanım onayı verildiğini duyurdu.

Lopez-Gatell, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “COFEPRIS, Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Merkezi tarafından geliştirilen Sputnik V aşısının acil kullanımına onay verdi” ifadelerini kullandı.

Daha önce Meksika, Rusya ile 24 milyon doz Sputnik V aşısının aşamalı olarak teslimatı için sözleşme imzalamış ve geçen hafta Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Putin ile telefon görüşmesi yaparak teşekkür etmişti.

Şimdiye kadar Rusya, Belarus, Sırbistan, Arjantin, Bolivya, Cezayir, Filistin, Venezuela, Paraguay, Türkmenistan, Macaristan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İran, Gine Cumhuriyeti, Tunus ve Ermenistan’da tescil edilen aşının Avrupa Birliği’nde (AB) de tescil işlemleri başlatılmış durumda, Dünya Sağlık Örgütü’nde ise aşının ön yeterlilik prosedürleri devam ediyor.