'Afrika mutasyonu' nedeniyle ilkokulda yüz yüze eğitime ara verildi

Ereğli'de bazı öğrencilerin koronavirüs testlerinin pozitif çıkması üzerine yüz yüze eğitime ara verildi.

'Afrika mutasyonu' nedeniyle ilkokulda yüz yüze eğitime ara verildi

Zonguldak Ereğli’de Kızılcapınar Köyü İlkokulu’nda, aralarında ‘ Afrika Mutantı’ olduğu tespit edilen koronavirüs vakalarına rastlanmasıyla nedeniyle okul yüz yüze eğitime kapatıldı.

İlçe Merkezinde de okullarda yapılan tespitlerde, bazı öğrencilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması üzerine sınıflar bazında yüz yüze eğitime ara verildiği öğrenildi. İlçe merkezindeki bazı okullardaki sınıflarda yüz yüze eğitim 19 Mart Cuma’ya kadar internet üzerinden eğitime çevrildi.

Sağlık bakanlığınca illere göre açıklanan rakamlarda, Zonguldak genelinde nüfusa göre 100 binde 54 olarak açıklanan rakamların, 100 binde 74’lere kadar tırmandığı kaydediliyor.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da durumun fark edilmesiyle birlikte tedbir amaçlı olarak okulun pazartesi gününe kadar kapatıldığını söyledi. Çıkacak sonuçlara göre hareket edileceğini ifade eden Kaymakam Çorumluoğlu, “Okulun daha tedbirli olması amacıyla Pazartesi gününe kadar eğitim öğretime ara vermesi kararlaştırıldı. Herkes şu anda evlerinde. Pazartesi günkü sonuçlara göre de tetkiklere devam edilecek. Geçen hafta perşembe ve cuma günü sıkıntı başladı. Ardından böyle bir karar aldık” diye konuştu.