Bir auteur sinemacı olarak Yılmaz Güney’in mirası

"Hayatına dair her detayı bildiğimiz Yılmaz Güney’in sinema yolculuğunu ve de Türkiye’de ulusal sinemanın inşasına katkısını pek konuşmayız. Hakkında kahramanlık hikâyeleri anlatılır durur da, sinemasına dair tek bir kelam edilmez. Oysaki Yılmaz Güney o kahramanlıkları anlatılsın diye değil devrimci duruşu gereği, son derece insani birer refleks olarak, doğalında yapmış ve bütün hayatını da iyi bir sinemacı olmaya adamıştır"

Bir auteur sinemacı olarak Yılmaz Güney’in mirası

Aylık fikir dergisi Yeni Ülke’nin 7. sayısı “Avrupa Solu: Bir Varmış Bir Yokmuş” dosya konusu ile çıkarken, okuyucu ile buluşan bu sayıda Yılmaz Güney sineması da ele alındı. Alev Doğan imzasıyla yayımlanan “Bir auteur sinemacı olarak Yılmaz Güney’in mirası” başlıklı yazının spotunda şu ifadeler yer aldı:

“Hayatına dair her detayı bildiğimiz Yılmaz Güney’in sinema yolculuğunu ve de Türkiye’de ulusal sinemanın inşasına katkısını pek konuşmayız. Hakkında kahramanlık hikâyeleri anlatılır durur da, sinemasına dair tek bir kelam edilmez. Oysaki Yılmaz Güney o kahramanlıkları anlatılsın diye değil devrimci duruşu gereği, son derece insani birer refleks olarak, doğalında yapmış ve bütün hayatını da iyi bir sinemacı olmaya adamıştır”

Yeni Ülke satış noktaları ve abonelik için tıklayınız