Binlerce işçi, 'insanca yaşam' talebiyle Kartal'da buluştu

DİSK'in çağrısıyla gerçekleşen mitinge, başta emekçiler olmak üzere, birçok siyasi parti ve demokratik kitle örgütü katılım gösterdi

Binlerce işçi, 'insanca yaşam' talebiyle Kartal'da buluştu

İstanbul Kartal’da, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) “Artık yeter, geçinmek istiyoruz” sloganıyla çağrısını yaptığı miting düzenlendi.

DİSK’e bağlı sendikalarda örgütlü işçilerin katılım gösterdiği mitingde Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ve birçok siyasi parti ile demokratik kitle örgütü de yer aldı. Kartal Meydanı’nda düzenlenen mitingde kortejlerin alana girişlerinin tamamlanmasının ardından konuşmalar başladı.

“Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, , “Genel grev, genel direniş”, “Yağma yok sosyalizm var!”, “Asgari değil insanca yaşam!’, “Geliyor geliyor, genel grev geliyor” sloganlarının atıldığı mitingde DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu konuştu.

KIRMIZI ÇİZGİ 5 BİN 200 TL

“Patronundan daha fazla vergi ödemeye yeter diyenler, memleketine emeğine sahip çıkanlar bugün Kartal Meydanı’nda toplandık” diyen Çerkezoğlu, “Geçinemeyenler adına, barınamayanlar adına bu meydanı doldurduk. TÜİK diyor enflasyon sadece yüzde 21. Biz geçinemiyoruz diyoruz, onlar ‘ekonomi şahlanıyor’ diyorlar. Kardeşlerim bu meydan yanıtlasın, enflasyonun yüzde 21 olduğuna inanan var mı? Asgari ücrette kırmızı çizgimiz en az 5 bin 200’dü” ifadelerini kullandı.

PATRONLAR EMEKÇİLERE KURU SOĞAN ÖNERİYOR

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek de mitinge ilişkin değerlendirmesinde “Bugün DİSK’in İstanbul’da düzenlediği kitlesel mitingdeyiz. Bugün işçi sınıfının örgütlü olarak gücünü göstermesi, itiraz etmesi ve insanca bir yaşam talebi için çok önemlidir. Patronlar bir eli yağda bir eli balda yaşarken, emekçilere kuru soğan önermektedirler, bunu reddediyoruz. Parti olarak işçi sınıfının örgütlü gücünün her zaman yanında olduğumuzu bu mitingden bir kez daha ilan ediyoruz” dedi.