Binali Yıldırım'dan Sedat Peker'in iddialarına yanıt: Oğlum ihtiyaç sahiplerine test kiti ve maske gibi malzemeler götürmüştür

Sedat Peker'in oğlunun Venezuela'dan uyuşturucu kaçırdığı iddialarına yanıt veren Binali Yıldırım " Sedat Peker'in iddiaları kesinlikle iftiradır, yalandır, şiddetle reddediyoruz." dedi.

Binali Yıldırım'dan Sedat Peker'in iddialarına yanıt: Oğlum ihtiyaç sahiplerine test kiti ve maske gibi malzemeler götürmüştür

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım ile AKP İstanbul İl Binasında basına kapalı görüştü. Görüşme sonrası Binali Yıldırım bir açıklama yaparak Sedat Peker’in oğlunun Venezuela’dan uyuşturucu kaçırdığı iddialarına yanıt verdi.

Oğlunun Venezuela’ya gittiğini kabul eden Yıldırım, “Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek ahlaksızlıktır. “Kesinlikle iftiradır, yalandır, çamur atanın kendi elleri kirlenir. Şiddetle reddediyoruz” dedi.

Sedat Peker, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın uyuşturucu ticaretinin güzergahını değiştirmek için Venezuela’ya gittiğini iddia etmişti.

Yıldırım yanıtında, oğlunun Venezuala’ya gittiğini doğrulayarak, Erkam Yıldırım’ın hayır işleri için bu ülkede bulunduğunu ileri sürdü.

Yıldırım, şunları kaydetti; ”Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek bize yapılabilecek en büyük hakarettir. Tümüyle reddediyoruz. Bu olsa olsa çamur at izi kalsın türünden bir suçlamadır. Ama unutmayalım ki çamur atanın önce kendi elleri kirlenir. Oğlum Venezuela’ya gimiştir. Orada bahsedildiği gibi ocak şubatta değil, geçen sene aralık ayında gitmiştir. Koronavirüsle mücadele kapsamında ihtiyaç sahiplerine test kiti ve maske gibi malzemeler götürmüştür. Türkiye Dostluk Grubu da oradaydı onlarla birlikte oldu. Resmi heyetle gittiği ifade ediliyor, bu da gerçek dışıdır. Kendi imkanlarıyla, kendi biletini alıp kendi masraflarını karşılayarak ziyaretini gerçekleştirmiştir.”