Bilim Kurulu Üyesi suçu yurttaşların üzerine attı: Yemek esnasında maske çıkarıldığı için risk artıyor

AKP iktidarı salgının yayılmasının sorumluluğunu emekçi halkın sırtına yüklerken, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necmi İlhan'dan 'pes dedirten' bir açıklama geldi.

Bilim Kurulu Üyesi suçu yurttaşların üzerine attı: Yemek esnasında maske çıkarıldığı için risk artıyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve bir halk sağlığı sorunu olan Covid-19 pandemisi Türkiye’de 1. yılını doldururken, AKP iktidarının sermayenin çıkarlarını esas alan salgın yönetimi nedeniyle vaka sayısı hızla arttı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de 1 Ocak’ta 12 bin 203 olan Kovid-19 vaka sayısı, 24 Ocak’ta 5 bin 277’ye kadar düştü.

Vaka sayısı 1 Şubat’ta 7 bin 719, 10 Şubat’ta 8 bin 642 olarak kayıtlara geçerken 1 Mart itibarıyla 9 bin 891’e yükseldi.

Daha sonra tekrar 10 binleri aşan Kovid-19 vaka sayısı, 10 Mart’ta 14 bin 556, 18 Mart’ta 20 bin 49, 19 Mart’ta 21 bin 30 olarak kaydedildi.

AKP iktidarı salgının yayılmasının sorumluluğunu emekçi halkın sırtına yüklerken, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necmi İlhan’dan ‘pes dedirten’ bir açıklama geldi.

Kafe ve restoran gibi yerlerde yiyip içme esnasında maskenin çıkarılmasının Kovid-19’un bulaşmasını kolaylaştırdığını ifade eden İlhan, “Kafe ve restoranların özellikle kapalı alanlarında yemek esnasında maske çıkarıldığı için risk artıyor. Riskin düşürülmesi için maskesiz geçirilen sürenin asgari düzeyde tutulması, yiyip içme faaliyeti biter bitmez maskenin tekrar takılması gerekiyor. Buralarda sosyal mesafe kuralına uyulması daha da önem kazanıyor.” diye konuştu.