Bilim Kurulu eski üyesi Azap: Hükümet görüşlerimizi dikkate almadı

Bilim Kurulu eski üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, pandemi sürecinde yaşananları ve hükümet ile aralarından yaşananlara dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bilim Kurulu eski üyesi Azap: Hükümet görüşlerimizi dikkate almadı

Eski Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, hükümetin, Covid-19 salgınında hastalığın yönetimi konusunda Bilim Kurulu’nun görüşlerini dikkate aldığını ancak kendi doğru bildiğini yaptığını söyledi.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün sorularını yanıtlayan Azap, “Elbette bilim kurulları hükümetlere hizmet veriyor ama asıl kararları alan ve onun sorumluğunu taşıyan hükümettir” dedi.

Azap şu ifadeleri kullandı:

“GÖRÜŞLERİMİZ DİKKATE ALINMADI”

“Olması gereken bu. Ama Türkiye’de şöyle bir algı oldu, “Okulun ne zaman açılacağına, AVM’lerin ne zaman açılıp kapanacağına varıncaya kadar her konuda Bilim Kurulu karar veriyor.” Doğal olarak bu böyle olmuyor. Yeni bir hastalıkla karşı karşıyayız ve sürekli bilgiler değişiyor. Bilgilerin net olmadığı alanlar var. Bilim insanları arasında da bilim kurullarında da bilgi farklılığı var. O yüzden Bilim Kurulu’nda da kararlar oy birliğiyle alınmıyordu. Hastalık yönetimi, hastanın yönetimi ve pandeminin toplumda yönetimi var. Hasta yönetimi ve hastalığın yönetimi konularında Bilim Kurulu’nun görüşleri dikkate alındı. Ama toplumda pandemi yönetimine gelince elbette ki hükümet, görüşleri almakla beraber kendi doğru bildiğini yaptı.”