Bildiriye imza atan emekli amiralden AKP'lilerin tepkisine: Utanç duyacaklar

Saray’da tepki uyandıran bildiriye imza atanlardan Atilla Kıyat, gelen tepkilere ilişkin “Suçlamalardan utanç duyacaklar” açıklamasını yaptı.

Bildiriye imza atan emekli amiralden AKP'lilerin tepkisine: Utanç duyacaklar

103 emekli amiralin ‘Montrö’ ve ‘cübbeli amiral’ bildirisine gelen tepkilere dair ilk açıklama emekli Koramiral ve eski Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerinden Atilla Kıyat’tan geldi.

Bildirideki imzacılardan olan emekli Koramiral Atilla Kıyat gelen tepkilere ilişkin olarak, “Suçlayanlar utanç duyacaklar” ifadelerini kullandı.

Kıyat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları yazdı:

“103 Amiral imzalı bildirimize tepki verenler, belli ki uyku sersemi iken okumuşlar. Sabahleyin, uykularını aldıktan sonra bir daha okurlarsa yaptıkları suçlamalardan utanç duyacaklardır.”

 

Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne ilişkin sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın “takke ve cübbe” giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin olarak ortak bir bildiri yayımlandı.

Bildiriye Saray’dan peş peşe “Haddinizi bilin” sözleriyle tepkiler gelirken, Meclis Başkanı Şentop da “darbe çağrışımlı” nitelemesi yaptı.