Biden'ın temas kurmaya çalıştığı KDHC, ABD'ye yanıt vermedi

Biden yönetiminden Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne (KDHC) dair, "Ulaşmaya çalıştık ancak yanıt vermedi!" açıklaması geldi.

Biden'ın temas kurmaya çalıştığı KDHC, ABD'ye yanıt vermedi

Biden yönetiminden Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne (KDHC) dair, “Ulaşmaya çalıştık ancak yanıt vermedi!” açıklaması geldi.

ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden yönetiminin, geçen ay KDHC ile temas kurmaya çalıştığı; ancak Başkent Pyongyang’ın henüz bu temas girişimine yanıt vermediği iddia edildi.

CNN televizyonuna konuşan isimleri açıklanmayan ABD’li yetkililer, Biden yönetiminin birçok kanaldan KHDC lideri Kim Jong-un yönetimine ulaşmaya çalıştığını ileri sürdü.

Yetkililer, “Gerilimin tırmandırılması riskini azaltmak için şubatın ortalarından itibaren New York’ta dahil birçok kanal üzerinden Kuzey Kore hükümetine ulaşmaya çalıştık. Şu ana kadar Pyongyang’dan herhangi bir yanıt alamadık. Bu da son bir yıldır birçok kez ABD girişimlerine rağmen Kuzey Kore ile aktif bir diyalog kuramadığımızın üzerine geldi.” ifadelerini kullandı.

KDHC’ye ulaşma girişimlerine dair detay vermeyen yetkililer, Biden yönetimin ülkeye yönelik politikayı ve bu ülkenin ABD’ye ve bölgeye yönelik “tehditlerine” karşı seçenekleri de gözden geçirdiğini iddia ettiler.

Eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde de tırmanan gerilimden sonra Trump ile Başkan Kim 12 Haziran 2018’de Singapur’da bir araya gelmişti. Trump nükleer programı ve balistik füze denemelerine ilişkin KDHC yönetimine sık sık mektuplar yazmıştı.