Biden'ın başkanlığının tescillenmesinden sonra Trump'tan açıklama

ABD Kongresi Joe Biden'ın başkanlığını resmen tescilledi.

Biden'ın başkanlığının tescillenmesinden sonra Trump'tan açıklama

ABD Kongresi’nde dün Trump yanlılarının baskını nedeniyle sekteye uğrayan oturumda, Joe Biden’ın başkanlığı tescillendi.

Kongre, Seçiciler Kurulu’nda 270 oyu geçerek Biden’ın başkanlığını resmi olarak onayladı.

Toplantıyı, “Bu gece buraya zarar verenler kazanamadı. Hiçbir zaman kazanamayacaklar” sözleriyle açan Trump’ın sağ kolu ve başkan yardımcısı Mike Pence’in ardından Kongre’de yoğun mesai tekrar başladı.

Kongre bir süre sonra 3 Kasım’daki seçim sonuçlarını değerlendirdi ve Seçiciler Kurulu’nun sonuçlarını tescil etti. Böylelikle Joe Biden’ın resmen ABD başkanı olmasının önü açıldı.

Biden 20 Ocak’ta yemin ettikten sonra görevine başlayacak.

Alınan kararın ardından Trump bugün bir açıklama yaptı… Beyaz Saray Sözcüsü Dan Scavino, Trump’ın açıklamalarını Twitter üzerinden duyurdu.

Beyaz Saray Sözcüsü, Twitter üzerinden Trump’ın sözlerini aktararak barışçıl bir geçiş olacağını söyledi. Açıklamaya göre Trump, “Her ne kadar seçimlerden çıkan sonuçları kabul etmesem de 20 Ocak’ta düzenli bir geçiş olacaktır” ifadelerini kullandı.

Kongre’nin tescilinin ardından Donald Trump ilk kez açıklama yaptı. Trump “Seçimin sonucuna tamamen karşı çıkıyor olsam da 20 Ocak’ta sağlıklı bir görev teslimi olacak” ifadesini kullandı.