Biden'a tebrikler yağdı!

İşte o 'içten' mesajlar...

Biden'a tebrikler yağdı!

ABD Başkanı Biden’ın yemin ederek göreve başlamasının ardından dünya liderlerinden tebrik mesajları yağdı.

Yemin törenine eski Başkan Donald Trump halefine görevi devretmek üzere katılmazken; günler önce gerçekleştirilen Kongre baskının ardından yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi.

Törene Trump’ın yardımcısı Mike Pence, ABD’nin 42. Başkanı Bill Clinton, 43. Başkanı George W. Bush, 44. Başkanı Barack Obama ve eşi de törene katıldı.

HEYECAN, DUA, İŞBİRLİĞİ…

ABD Başkanı Joe Biden ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in yemin edip göreve başlamasının ardından dünya liderlerinden tebrik mesajları yağdı.

İşte o ‘içten’ mesajlar:

Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Francis: Samimi iyi dileklerim ve Yüce Tanrı’nın yüksek makamınızın icrasında size bilgelik ve güç vereceğine dair dualarım sizinle. Sizin önderiliğinizde ABD halkı, kuruluşundan bu yana millete ilham vermeye ve dini değerlerden güç almaya devam etsin. Tüm bilgeliğin ve hakikatin kaynağı olan Tanrı’dan, evrensel ortak yararı ilerletmek için ABD’ye ve dünya ulusları arasında anlayış, uzlaşma ve barışı geliştirme çabanızda rehberlik etmesini diliyorum.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson: ABD başkanı olarak yemin eden Joe Biden ve tarihi görevine başladığı için Kamala Harris’i tebrik ederim. İklim değişikliğinden, Kovid-19’a kadar hepimiz için önemli olan konularda ABD’nin liderliği hayati önem taşıyor ve Başkan Biden ile çalışmayı heyecanla bekliyorum.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron: Birlikteyiz, Zamanımızın zorluklarıyla yüzleşmek için daha güçlü olacağız. Geleceğimiz inşa etmek için daha güçlü ve gezegenimizi korumak için daha güçlü. Paris Anlaşması’na tekrar hoş geldiniz. Amerikan halkının bu en önemli gününde en iyi dileklerimle”.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte: Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i tebrik ediyorum. Amerika’nın sınırlarının ötesinde geçen, demokrasi için önemli bir gün. İtalya, uluslararası ortak ajandasında ABD ile birlikte mücadele etmeye hazırdır.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas: Bölgede ve dünyada barış ve istikrar için birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık özlemlerini gerçekleştirecek kapsamlı ve adil bir barış sürecine hazırız.

Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera: Bugün Joe Biden, 46. ABD Başkanı olarak göreve başladı. Yönetimi, ülkenin ruhunu iyileştirme ve yurttaşlık dostluğunu güçlendirme misyonuna sahip olacaktır. Demokrasi, özgürlük ve insan haklarına bağlılık sınır tanımaz. Başkan Biden’a en iyisini diliyorum.

Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe: ABD ve Biden hükümeti için en iyisini diliyorum. ABD, örnek demokrasi ve temel müttefik…

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador: ABD ile ikili ilişkiler ilerleyecektir. Pandemi, ekonomik iyileşme ve göç için adımlar atılacaktır.

Pakistan Başbakanı İmran Han: Joe Biden’ı tebrik ediyorum. Başkan ile çalışmayı dört gözle bekliyorum. Ticaret ve ekonomik angajman, iklim değişikliğine karşı koyma, halk sağlığını iyileştirme, yolsuzlukla mücadele ve bölgede barışı teşvik etme yolunda daha güçlü bir ABD-Pakistan ortaklığı kurulacaktır.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi: ABD Başkanı olarak göreve başlayan Joe Biden’ı tebrik ederim. Hindistan-ABD stratejik ortaklığını güçlendirmek için onunla çalışmayı dört gözle bekliyorum. Ortak sorunların üstesinden gelme ve küresel barış e güvenliği ilerletme konusunda birlik ve güçlü olduğumuzdan, ABD ile birlikte güçlü bir dönem olmasını temenni ediyorum. Hindistan-ABD ortaklığı, paylaşılan değerlere dayanmaktadır. Önemli ve çok yönlü bir ikili gündemimiz, büyüyen ekonomik bağlılığımız ve insan ilişkilerimiz var. Hindistan-ABD ortaklığını daha yükseğe taşımak için Başkan Joe Biden ile çalışmaya kararlıyız.