Biden yönetiminden Türkiye'ye ilk üst düzey ziyaret: Bakan yardımcısı Ankara'ya gelecek

Sherman'ın 15 Haziran'daki NATO Zirvesi öncesinde Belçika ve birçok Asya ülkesinin yanı sıra Türkiye'yi ziyaret edeceği bildirildi.

Biden yönetiminden Türkiye'ye ilk üst düzey ziyaret: Bakan yardımcısı Ankara'ya gelecek

ABD Dışişlerinden yapılan yazılı açıklamada, Sherman’nın 25 Mayıs ile 4 Haziran arasında Brüksel, Ankara, Jakarta, Phnom Penh, Bangkok ve Honolulu’yu ziyaret edeceği kaydedildi.

Açıklamada, Sherman’ın Brüksel’de Belçika, Avrupa Birliği ve NATO yetkilileri ile bir araya geleceği ve Avrupa Birliği Dış Eylem Hizmetleri Genel Sekreteri Stefano Sannino ile Çin üzerine yapılacak ilk ABD-AB Diyalog toplantısına başkanlık edeceği belirtildi.

Brüksel’deki temaslarının ardında Sherman’ın Ankara’ya gideceğine değinilen açıklamada, “NATO müttefikimizle ortak sınamalara karşı koymak üzere birlikte çalışırken ve ortak kaygı konularını konuşurken Bakan Yardımcısı Sherman ABD-Türkiye ilişkilerinin önemine vurgu yapacak” değerlendirmesinde bulunuldu.

ÇAVUŞOĞLU-BLINKEN GÖRÜŞMESİ

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştüğü açıklandı. Ankara’dan gelen açıklamada bakanların, ikili ilişkilerin yanısıra BM Genel Kurulu Filistin toplantısı, Gazze’deki ateşkes ilanı ve ardından yaşanan gelişmeler, Afganistan, Suriye’ye insani yardımlar ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin ele alındığı kaydedildi.