Biden, Suudi Arabistan Kralı Selman ile görüştü

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "İki liderin ortak çıkar ve endişe konularında birlikte çalışılması için mutabık kaldığı" ifade edildi.

Biden, Suudi Arabistan Kralı Selman ile görüştü

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ve Suudi Arabistan Kralı Selman’ın telefon görüşmesi gerçekleştirdikleri bildirildi.

İki liderin, bölgesel güvenliği ele aldığına işaret edilen açıklamada, “bu kapsamda Yemen’deki iç savaşın bitirilmesi için Birleşmiş Milletler ve ABD tarafından yürütülen yenilenmiş diplomatik çabaların ve İran destekli grupların saldırılarına karşı Suudi Arabistan’ın korunması konusunda ABD’nin kararlılığının vurgulandığı” aktarıldı.

Açıklamada, ABD’nin Suudi aktivistlerin salıverilmesini olumlu karşıladıklarına işaret edildiği aktarılarak, “Başkan Biden, ABD’nin evrensel insan hakları ve hukuka üstünlüğüne verdiği önemi bir kez daha vurguladı” bilgisi yer aldı.

Biden’ın Selman’a, ikili ilişkileri güçlü ve şeffaf yapmak için çalışacağının sözünü verdiğinin belirtildiği açıklamada iki liderin ortak çıkar ve endişe konularında birlikte çalışılması için mutabık kaldığı kaydedildi.