Biden gözünü Suriye'ye dikti

ABD Başkanı “Eğer geride kalan ABD vatandaşları olursa onları oradan alana kadar kalmaya devam edeceğiz” dedi.

Biden gözünü Suriye'ye dikti

ABC News televizyonuna röportaj veren Biden, şu aşamada Taliban’ın ülkedeki ABD vatandaşlarının tahliyesi konusunda kendileriyle işbirliği yaptıklarını söylerken ABD’nin vize programından faydalanacak Afganistan vatandaşları konusundaysa bazı sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de dün yaptığı açıklamada, havalimanın güvenli ulaşım sağlanabilmesi için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ancak şu an Kabil’in içerisine kadar uzanacak bir operasyon yapabilecek durumda olmadıklarını söyledi.

Austin, şu aşamada tahliye edilebilen kişi sayısının hedeflenenin altında olduğunu bunu arttırmak için çaba sarf ettiklerini de söyledi. ABD Savunma Bakanı, tahliyelerin güvenliği için Kabil Havalimanı’nda şu an 4 bin 500 ABD askerinin görev yaptığını söyledi. Tahliyelerin hızlanması için ABD Başkanı Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve güvenlik yetkililerinin dün Beyaz Saray’da bir araya gelerek konuya ilişkin bir toplantı yaptıkları belirtiliyor.

EL KAİDE

ABD Başkanı Biden, El Kaide’nin farklı noktalara dağıldığını belirterek “Suriye’den gelen tehditler Afganistan’dan daha büyük” dedi.