Biden, BM İklim Değişikliği Konferansı'nda uyuyakaldı

İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenen İklim Değişikliği Konferansı'nda (COP26) ABD başkanı Joe Biden uyuya kaldı

Biden, BM İklim Değişikliği Konferansı'nda uyuyakaldı

ABD Başkanı Joe Biden dün insan hakları aktivisti Eddie Ndopu’nun iklimin engelliler üzerindeki etkisine ilişkin konuşması sırasında gözlerini açık tutamadı ve fark edilir bir şekilde uyudu.
2020 başkanlık seçimi yarışında Biden’a ‘uykucu Joe’ diye hitap eden selefi Donald Trump da bu görüntüleri fırsat bildi. Küresel ısınmaya ve iklim krizine inanmadığını her fırsatta dile getiren Trump, “Biden bile Küresel Isınma Aldatmacası hakkında bu kadar şeyi dinlemeye katlanamadı” dedi. Küresel ısınmayı ‘Amerika’daki en büyük 7. aldatmaca’ olarak niteleyen Trump diğerlerini ise şöyle sıraladı: “2020 Başkanlık Seçimi Aldatmacası, Rusya, Rusya, Rusya, Ukrayna, Ukrayna, Ukrayna, Ukrayna, Azledilme Aldatmacası 1, Azledilme Aldatmacası 2 ve tabii ki ‘İşbirliği Yok’ sonucu çıkan Mueller Raporu.”

Trump ifadelerine şöyle devam etti: “Biden, Küresel Isınma’nın kendisinin en büyük önceliği olduğunu söyleyerek Avrupa’ya gitti ama konferansta tüm dünyanın gözü önünde uyuyakaldı. Bir konuya gerçekten ilgi ve inanç duyan kimse uyuyakalmaz!”