Beyaz yakalı emekçiler Bağlantıyı Kes toplantısında buluştu

Bağlantıyı Kes Hareketi'nin çağrısıyla bugün gerçekleştirilen toplantıya muhasebe, yazılım, bilişim, havacılık, eğitim, mimarlık-mühendislik gibi pek çok sektörden emekçi katıldı.

Beyaz yakalı emekçiler Bağlantıyı Kes toplantısında buluştu

‘Beyaz yakalı’ tabir edilen emekçiler, Bağlantıyı Kes Hareketi’nin çağrısıyla düzenlenen çevrimiçi toplantıda buluştu.

Sınıf Tavrı’nın beyaz yakalı emekçilere seslenen bir çalışma olan Bağlantıyı Kes Hareketi’nin çağrısıyla bugün gerçekleştirilen toplantıya muhasebe, yazılım, bilişim, havacılık, eğitim, mimarlık-mühendislik gibi pek çok sektörden emekçi katıldı.

Toplantının açılış konuşması Sınıf Tavrı ve Bağlantıyı Kes üyeleri tarafından Bağlantıyı Kes Hareketi’ni tanıtmak amacıyla yapılırken; daha sonra pek çok emekçi kendi sektöründe ve işyerinde yaşanan problemlere değindi. Pandemiyle beraber emekçilerin hayatına giren yeni zorunluluklar ve zorluklar deneyim olarak aktarılırken; patronların pandemi bahanesiyle işçilerin işten atmalarındaki keyfiliği üzerinde duruldu.

Evden çalışma ile kazanılmış yan hakların budanması toplantının bir başka gündemi olurken, Kod-29, işte atma ve patronların örgütlülüğü konuşulan başka gündemler oldu.

Forum tarzında düzenlenen toplantının son sözü ise Sınıf Tavrı GYK üyesi Irmak Ildır’da idi. Ildır, Sınıf Tavrı’nın önümüzdeki pazar günü (19 Haziran) Kartal Meydanı’nda düzenleyeceği ‘Yeter Söz İşçinin’ buluşmasına çağrı yaptı.

Sınıf Tavrı, İstanbul ve İzmir’de ‘Yeter Söz İşçinin’ diyerek emekçilerin kürsüsünü kurmaya çağırmıştı.

İzmir buluşması 19 Haziran Cumartesi günü saat 18.30’da Fuar Kültürpark Ahşap Sahne’de olacakken, İstanbul buluşması 19 Haziran Cumartesi günü saat 17:00’de Kartal Meydanında olacak.

https://twitter.com/sinif_tavri/status/1403281406164357120