Beyaz Saray'dan Gazze'de basın binasının vurulmasına ilişkin açıklama: İsrail ile iletişime geçtik

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, İsrail'in Gazze'deki uluslararası medya kuruluşlarının bulunduğu 13 katlı binayı vurmasına ilişkin "İsrailliler ile gazetecilerin ve bağımsız medyanın güvenliği için iletişime geçtik" açıklamasında bulundu.

Beyaz Saray'dan Gazze'de basın binasının vurulmasına ilişkin açıklama: İsrail ile iletişime geçtik

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, İsrail’in Gazze’deki uluslararası medya kuruluşlarının ofislerinin bulunduğu 13 katlı binayı vurmasına ilişkin açıklamada bulundu. Psaki, “Bağımsız medyanın güvenliğini sağlamak büyük bir sorumluluktur” dedi.

İsrail savaş uçakları, Gazze’de Associated Press (AP) ve Al Jazeera gibi uluslararası haber ajanslarının ofislerinin de bulunduğu yüksek katlı binayı vurdu. 13 katlı bina İsrail savaş uçaklarından atılan füzelerle vurulması sonucu çöktü.

AP ve Al Jazeera bürolarının yanı sıra doktor muayenehaneleri ile avukatlık bürolarının da olduğu binada 60 daire bulunuyordu. Gazze’deki birçok bölgeye internet hizmeti de sağlayan kulelerin bulunduğu binanın vurulacağı İsrail tarafından duyurulmuştu.

İsrail, saldırının gerekçesi olarak binada Hamas’ın askeri varlıklarının bulunmasını gösterdi. Hamas ise saldırı sonrası “Deprem etkisi yaratacak hamlemizi beklesinler” açıklamasında bulundu.

Binaya yapılan saldırının ardından Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, “İsrailliler ile gazetecilerin ve bağımsız medyanın güvenliği için iletişime geçtik. Bağımsız medyanın güvenliğini sağlamak büyük bir sorumluluktur” mesajını paylaştı.

‘SAVUNMA HAKKI’ DEMİŞTİ

Psaki, önceki gün yaptığı açıklamada İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin “Başkan Joe Biden, İsrail’in kendini savunma hakkı olduğuna inanıyor.” ifadelerine yer vermişti.