Beyaz Saray Sözcüsü: Başkan Biden, İsrail'in kendini savunma hakkı olduğuna inanıyor

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, İsrail'e destek açıklamasında bulundu.

Beyaz Saray Sözcüsü: Başkan Biden, İsrail'in kendini savunma hakkı olduğuna inanıyor

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına ilişkin “Başkan Joe Biden, İsrail’in kendini savunma hakkı olduğuna inanıyor.” açıklamasında bulundu.

Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan sözcü Psaki, “Başkan Joe Biden, İsrail’in kendini savunma hakkı olduğuna inanıyor. Bölgede can kayıplarının olması, çocukların ölmesi acı. İster Filistinli ister İsrailli olsun yaşananlar çok trajik. Bunları izlemek korkunç. O nedenle de gerginliğin azaltılmasına odaklanıyoruz.” dedi.

Psaki, “Hamas bir terör örgütü. Hamas, şiddet nedeniyle acı çeken insanların, Filistinlilerin görünüşünü yansıtmıyor. Hamas’ın İsrail’e attığı 1500 roketin bir gerekçesi yok.” ifadelerine yer vererek gerginliğin azaltılması için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Psaki, İsrail’in Doğu Kudüs’teki saldırılarına ve Filistin halkının zorla tahliyesine ilişkin, “Bu konu iki taraf arasındaki konuşmalarda hep konu olmuştur. Bu konuda ek bir pozisyonumuz yok.” dedi.

İsrail’e yardım edilip edilmeyeceğinin sorulması üzerine ise Psaki, “İsrail ile uzun süreli stratejik güvenlik ortaklığımız var. Biliyorsunuz birçok konuda onlara destek olduk. Şimdilik ek bir yardım yok.” cevabını verdi.