Berkin Elvan’ın ablası Özge Elvan'a katılmadığı eylemden gözaltı!

Polis tarafından durdurulduğu sırada eylemin yapıldığı yerden en az 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunduğu belirtilen Özge Elvan'ın avukatı Deniz Özen, polisin Özge Elvan’ı eylem alanına götürerek orada gözaltına aldığını bildirdi.

Berkin Elvan’ın ablası Özge Elvan'a katılmadığı eylemden gözaltı!

İstanbul Kadıköy’de “Birleşik Mücadele Güçleri” adlı grubun, “Faşizme karşı birleşelim” çağrısıyla düzenlenen buluşmaya müdahale eden polis, 65 kişiyi gözaltına alarak ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

Berkin Elvan’ın ablası Medyascope çalışanı Özge Elvan da gözaltına alınanlar arasında bulunuyor. Medyascope‘un aktardığına göre eyleme katılmayan Özge Elvan, polis tarafından eylem alanından uzakta durdurulup alana götürülerek gözaltına alındı.

Avukatı Deniz Özen, Özge Elvan’ın eylemle bir ilgisi olmadığını ve polis tarafından durdurulduğu sırada eylemin yapıldığı yerden en az 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunduğunu belirtti. Avukat Özen, polisin Özge Elvan’ı daha sonra eylem alanına götürdüğünü ve orada gözaltına aldığını bildirdi. Özge Elvan hakkında, götürüldüğü İstanbul emniyet Müdürlüğü’nde ek gözaltı kararı çıkarıldı. Saatlerce avukatıyla görüştürülmeyen Özge Elvan’a yöneltilen suçlamanın ne olduğu bilinmiyor.